Americana Danielle Collins, în vârstă de 25 de ani, a luat o pauză după US Open, din cauza problemelor de sănătate. Tot din acest motiv, Collins a bifat foarte puține prezențe în turneele din acest an, iar acum urmează un tratament pentru artrita reumatoidă, boala care i-a provocat inflamaţii şi dureri.

Nu m-am mai simţit aşa de bine de ceva timp, dar asta vine ca o uşurare şi o confirmare completă a cauzelor din spatele durerilor mele. Am început un tratament şi abia aştept următoarele provocări. Fără îndoială, sănătatea este un dar şi sunt 100% determinată să rămân puternică şi să continuu lupta în teren şi în afara lui.

Încă nu ştiu care va fi finalul călătoriei mele către recuperare, dar mă simt foarte pozitivă după revenirea pe teren. Acum ştiu că pot progresa mai mult şi să-mi ajut corpul în lupta împotriva acestei boli”, a declarat Daniele Collins, semifinalistă la Australian Open 2019.

Cu această boală a fost diagnosticată și daneza Caroline Wozniacki, motiv pentru care fostul lider WTA ar putea abandona tenisul. Pentru anul 2020, „Caro” nu s-a înscris la niciun turneu.