Evenimentul ZileiIstoria secretaUn WC public provoacă scandal în București la 1946

Un WC public provoacă scandal în București la 1946

Un WC public provoacă scandal în București la 1946
Direcțiunea generală a Uzinelor Comunale București (UCB) a cerut, în mai 1946, Primăriei Municipiului achitarea datoriilor provenite din:

Instalația de apă de la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol în valoare de 9.840.000  din care Primăria a dat 1.800.000 cu dispoziția ca restul să fie acoperit de Așezămintele Regina Maria, care nu s-au conformat din lipsă de bani.

Lei 74.263.600 reprezentând costul ridicării zăpezii în iarna 1945-1946, pentru care Municipiul n-a contribuit cu nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Repararea WC de la Arhivele Statului, lucrare în valoare de 87.974.000 lei. Deși Primăria și-a luat angajamentul să contribuie cu 60 milioane lei, totuși până în prezent n-a depus decât 30.000.000.

Prin aceeași adresă, direcțiunea uzinelor a cerut Primăriei Capitalei ca sumele să fie date sub formă de subvenție și să nu se mai ceară acte descărcătoare, UCB fiind o instituție publică cu consilier controlor, existând suficiente garanții de justă mânuire a fondurilor conform cu legea contabilității publice.

Luând act de toate aceste pretenții, desigur juste, ale UCB, să ni ne dea voie să ne exprimăm totuși o nedumerire.

Closetul public care este așezat în grădina Arhivelor Statului, spre strada Izvor, putem spune că abia a fost construit.

Că sunt necesare unele reparații se prea poate. Numai că oricare ar fi prețul actual de construcție, mâna de lucru, materialul etc., aproape 100 milioane pentru o reparație, fie ea și radicală, la un closet public așezat pe o suprafață de teren de 20 m.p. parcă e prea, prea…

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

 


Accesează: