Tairod Nathan Webster Pugh, specialist aviatic și fost membru al Forțelor Aeriene, a fost arestat pe 16 ianuarie, în New Jersey. Pugh a vrut să plece din Egipt în Turcia, pentru a trece apoi granița în Siria, însă autoritățile turce nu i-au acordat permisiunea de a intra în țară și a fost nevoit să revină în Egipt. Ulterior, a fost deportat în SUA de autoritățile egiptene.

La întoarcerea sa în țară, agenții diviziei anti-terorism i-au percheziționat dispozitivele electronice și au descoperit, pe laptopul său, informații despre cum putea trece granița din Turcia în Siria, în zonele controlate de ISIS, precum și imagini video ale propagandei jihadiste.

"Pugh intenționa să plece din țară și să alăture teroriștilor care vor să atace SUA, oferindu-le suport material. Cetățenii americani care ajută organizațiile teroriste reprezintă o amenințare gravă la adresa securității naționale și vor plăti în consecință pentru acțiunile lor. Identificarea și aducerea în fața instanței a celor care vor și oferă ajutor material teroriștilor reprezintă principala prioritate a Diviziei de Securitate Națională", a declarat directorul adjunct al diviziei.