.Stephane Bancel, directorul executiv al firmei de biotehnologie Moderna, a declarat vineri că mRNA-1273 ar putea fi pus la dispoziția câtorva pacienți printr-o autorizație de utilizare de urgență, potrivit unui comunicat al companiei. citat de Bloomberg.

Vaccinul a fost dezvoltat în parteneriat cu Moderna și Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Moderna a anunțat că își va crește capacitățile de producție, astfel încât să poată produce milioane de doze de vaccin experimentale, dacă produsul se va dovedi util în vindecarea și prevenirea virusului. Cu toate astea, un vaccin disponibil comercial nu este de așteptat înainte de cel puțin un an.

Prima doză de vaccin anti-mRNA-1273 coronavirus, dezvoltată de Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH) și echipa de cercetare a bolilor infecțioase Moderna, a fost injectată primului participant la studiu pe 16 martie. Procesul de obținere a vaccinului se bazează pe studii anterioare asupra SARS și MERS.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase al NIH, a descris studiul drept „un prim pas important către găsirea unui vaccin sigur și eficient.

Și autoritățile din China au acordat aprobarea săptămâna trecută pentru studiile clinice din faza 1 a unui vaccin contra coronavirusului, dezvoltate de cercetătorii de la Canina Canino, din Tianjin și de la Academia de Științe Medicale Militare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE