Evenimentul Zilei > International > Un tip curajos: Guvernatorul Georgiei interzice obligativitatea măștii
Un tip curajos: Guvernatorul Georgiei interzice obligativitatea măștii

Un tip curajos: Guvernatorul Georgiei interzice obligativitatea măștii

Șeful Republican al statului din sudul SUA văslește împotriva curentului, în condițiile în care ceilalți Republicani încep să-i imite pe Democrați, iar Trumo este lăsat tot mai singur.

Guvernatorul Republican al statului Georgia, Brian Kemp, a semnat un ordin executiv prin care interzice municipalităților locale să impună obligativitatea purtării măștilor în public.

Decretul lui Kemp împiedică orice municipalitate de pe cuprinsul statului Georgia să emită vreun ordin prin care regimul de purtare a măștii să fie mai restrictiv decât cel la nivelul statului, scrie publicația The Hill.

Actul legislativ al guvernatorului anulează mai bine de cincisprezece mandate, care au fost deja emise de guvene locale din Georgia, potrivit Associated Press.

În locul obligativității purtării măștii de protecție, ordinul executiv al lui Brin Kemp afirmă că portul măștii este „puternic încurajat”, cu excepția mâncatului, băutului sau exercițiilor fizice, informează The Hill.

„Ordinele executive anterioare – și acum acest ordin – stabilesc că nici o acțiune locală nu poate avea un regim mai restrictiv decât al nostru. Am explicat că dispozițiile locale privind măștile nu sunt obligatorii. Guvernatorul continuă să îi încurajeze cu tărie pe georgieni să poarte măști în public”, a spus Candice Broce, o purtătoare de cuvânt a lui Brian Kemp și citată de The Hill.

Ordinul executiv semnat de guvernatorul statului Georgia contrastează flagrant cu altele, emise de guvernatori din alte state.

Guvernatorii Democrați din întreaga țară au instituit obligativitatea măștii în spațiul public, iar acum guvernatorii Republicani sunt pe cale să adopte măsuri similare.

În statul Alabama, guvernatorul Republican Kay Ivey a anunțat instituirea obligativității portului măștii pe tot cuprinsul statului, miercuri, invocând creșterea alarmantă a numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Modelul de ordin executiv al lui Ivey a fost imitat și de către alți guvernatori Republicani.

Guvernatorul Republican al statului Texas, Gregg Abbott, a emis un ordin executiv prin care instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în public încă din data de 2 iulie.

Guvernatorul Republican al statului Virginia de Vest, Jim Justice, a semnat un ordin asemănător în data de 7 iulie, potrivit informațiilor furnizate de postul de televiziune local WVVA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: