Evenimentul Zilei > Social > Un tânăr lansează acuzații grave: „Bunicul meu, confirmat cu coronavirus, lăsat să moară!”
Un tânăr lansează acuzații grave: „Bunicul meu, confirmat cu coronavirus, lăsat să moară!”

Un tânăr lansează acuzații grave: „Bunicul meu, confirmat cu coronavirus, lăsat să moară!”

Un tânăr din Buzău face acuzaţii grave la adresa DSP-ul din oraş.

Acuzații grave la adresa autorităţilor sanitare din Buzău. Andrei Andrian, un tânăr, acuză că mai mulţi bătrâni din satul Costeşti, judeţul Buzău nu sunt internați în spital şi sunt lăsaţi să moară. Azilul de bătrâni a fost declarat recent focar de COVID.

„Bunicul meu, lăsat să moară!”, acuză Andrei Andrian luni pe pagina sa de Facebook. Tânărul a povestit drama prin care trece bunicul său, în vârstă de 91 de ani. Bătrânul locuiește în Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţîi Constantin şi Elena”, din Costeşti, judeţul Buzău.

Bolnavi confirmaţi duminică cu noul coronavirus

Bătrânul dar şi alţi doi asistaţi ai centrului social ar fi fost confirmaţi duminică cu noul coronavirus, spune tânărul din Buzău. El acuză conducerea DSP Buzău că a decis că doar personalul medical infectat al azilului să fie internat în spital, dar nu şi bătrânii bolnavi.

„Testarea a fost făcută la azilul de bătrâni din Costeşti acolo unde se roagă să moară în fiecare clipă. De 5 zile nu mănâncă nimic, nu bea apă iar luni  personalul azilului ne-a zis să îi ducem haine, că e pe moarte”, a scris  tânărul  pe Facebook.

Tânărul spune că bătrânul este închis într-o cameră a căminului. El nu beneficiază de sprijin şi personal medical.

„Practic îi lasă să moară acolo”

„În starea în care este, împreună cu alţi doi bătrâni testaţi pozitiv, este închis într-o cameră a căminului, unde a hotărât şefa DSP Buzău, fără sprijin şi personal medical. A spus ea că nu îi transferă şi că îi tratează acolo. Cum? Fără să fie nici măcar un cadru medical? Practic îi lasă să moară acolo”, spune  Adrian Andrei în postarea să.

În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de inspectorii DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, au fost confirmate pozitiv 11 persoane.

„Autorităţile au dispus duminică izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, se arată într-un comunicat al DSP Buzău, potrivit romaniatv.net.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: