Un tânăr cu handicap din Iaşi a lăsat cu gura căscată cele mai tari multinaţionale

Un tânăr cu handicap din Iaşi a lăsat cu gura căscată cele mai tari multinaţionale

Mihai Andrei, student la una din cele mai bune facultăţi din Iaşi, a făcut ieri un gest curajos: şi-a luat cârjele care-l ajută să meargă şi a venit, pentru prima oară, la târgul de joburi pentru a-şi căuta de lucru.

Mihai Andrei suferă de diplegie spastică sau Sindromul lui Little, scrie Bună ziua, Iaşi. Tânărul a auzit că se organizează în oraş un tîrg de joburi unde vor fi prezente cele mai tari multinaţionale, astfel că a venit să-şi caute de lucru. Mihai este student la Telecomunicaţii şi ar vrea un job în domeniu. Deşi de multe ori a trimis CV-uri nu a primit niciodată vreun răspuns.

 "Nu pot susţine o muncă fizică din cauza handicapului pe care îl am de la naştere. Stiu că la acest târg sunt oferte din mai multe domenii, IT, marketing şi contabilitate. De aceea am depus CV-uri pentru câteva posturi unde pot să lucrez cu mâinile şi aş putea să mă descurc. Până în prezent nu am lucrat nicăieri, dar am încercat să mă mai angajez. Aş vrea un post de data tester, în IT", a spus Mihai Andrei. Tânărul spune că deşi a mai trimis CV-uri şi a fost chemat la interviu, atunci când angajatorii îl vedeau, îi ofereau informaţii despre job după care îi spuneau că va fi sunat. Nu era însă sunat niciodată. "Nimeni nu-ţi spune în faţă că nu te angajează", a conchis tânărul.

Ne puteți urmări și pe Google News