Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei României, a vorbit despre situația în care se află gruparea dinamovistă. Fostul jucător al Stelei nu-l în consideră pe Negoiță de dezastrul care are loc în cadrul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„Am auzit zilele trecute că da, se va vinde Dinamo, se va finaliza această tranzacție. Atunci cred că va fi mult mai multă liniște pentru toată lumea, pentru suporteri, pentru Negoiță. Eu nu îl văd vinovat pentru situația în care se află Dinamo, cum spune toată lumea. Pentru simplul fapt că acum 3 sezoane nimeni nu depășea plafonul salarial de 5.000 de euro.

Acum, dacă sunt salarii de 16.000, 15.000, înseamnă că Dinamo a avut un buget de minimum 4 milioane de euro. Pentru că vorbim de 16.000 plus taxe, ceea ce înseamnă că un jucător poate ajunge la un salariu de 200.000 de euro pe an. O echipă cu cel puțin 4 milioane buget, să fii 3 ani la rand în play-out, nu cred că e vina lui Negoiță atunci”, a spus Mirel Rădoi, pentru ProSport.

Mai mult, după cele tri înfrângeri consecutive ale lui Dinamo, scaunul de antrenor al lui Adrian Mihalcea a început serios să se clatine, însă Mirel Rădoi sare în apărarea sa.

„Mă gândesc, dacă aș fi antrenorul lui Dinamo, ce scuze să mai găsesc când am jucători plătiți cu 16.000 pe luna și eu termin cel mult pe locul 7 mereu, sunt în play-out. Care e vina lui Negoiță, le dă bani, vine el să îi antreneze? Sunt oamenii lui în club și e normal, pentru că el dă milioanele, dar cine antrenează nu are nicio responsabilitate?

Acum îl judecăm pe Mihalcea după două meciuri, dar 3 ani la rând toți antrenorii n-au avut nicio vină. Au terminat pe locul 9, antrenorul nu a avut nicio vină, am găsit orice motive, numai antrenorul n-a avut nicio vină la Dinamo. Dar ne gândim acum să îl schimbam pe Mihalcea după două etape.

Dai de un dinamovist care vine de la echipa națională, unde era secund, se sacrifică, e atacat din toate părțile, iar tu după două etape vrei să îl schimbi, mi se pare de neînțeles”, a mai spus Mirel Rădoi.