Un membru al forţelor speciale ale SUA a murit din cauza rănilor suferite în timpul operaţiunilor din apropiere de Marja, în provincia Helmand. De asemenea, doi militari americani au fost răniţi”, a afirmat generalul de brigadă Wilson A. Shoffner, purtător de cuvânt al forţelor armate americane din Afganistan, informează Agerpres, citând AFP.

Incidentul a fost confirmat de misiunea NATO la Kabul. Soldaţii americani efectuau o misiune în sprijinul omologilor afgani şi unul dintre ei “a decedat din cauza rănilor suferite, alţi doi fiind răniţi”, potrivit unui comunicat al operaţiunii Resolute Support.
Conform unui oficial american, în operaţiune au fost răniţi şi soldaţi afgani. Acesta a adăugat că mai multe elicoptere au fost trimise pentru a evacua răniţii, dar la aterizare un elicopter a lovit un zid şi a fost avariat.

“Putem confirma că un elicopter al SUA a aterizat la Marja si întâmpină probleme mecanice. Nu a fost lovit”, a precizat colonelul Michael Lawhorn, reprezentant al misiunii Resolute Support. Luna trecută, şase militari americani au fost ucişi lângă baza aeriană Bagram, de la nord de Kabul, atunci când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer.