Evenimentul Zilei > Actualitate > Un şofer român a oprit camionul pe calea ferată! Acum are de plătit o sumă enormă. FOTO
Un şofer român a oprit camionul pe calea ferată! Acum are de plătit o sumă enormă. FOTO

Un şofer român a oprit camionul pe calea ferată! Acum are de plătit o sumă enormă. FOTO

Un şofer român a oprit camionul pe calea ferată în zona industrială din Ornavasso (provincia Verbano-Cusio-Ossola), după care a fost lovit de un tren de marfă.

Un camion s-a oprit pe calea ferată după care a fost lovit  de o locomotivă elvețiană SBB Cargo. Daunele ajung la peste o jumătate de milion de euro, iar românul este bun de plată.

Pentru repararea locomotivei elvețiene, aparținând SBB Cargo – o locomotivă care a intrat în funcțiune de doar cincisprezece zile – costul se ridică la aproximativ 200 de mii de euro. Dar accidentul pe linia feroviară Domodossola-Novara a provocat, de asemenea, întreruperea liniei și alte avarii colaterale.

Conform anchetei, se pare că șoferul camionului, care locuia în zona Novara, a decis pe 9 iulie să traverseze șinele cu lumina roșie când semnalul acustic deja suna. Acum este cercetat pentru dezastru feroviar provocat.

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Trenul, care circula cu viteză relativ mică (între 70 și 80 de kilometri pe oră), nu a deraiat. Mecanicul de locomotivă, care din cauza unei curbe nu a putut vedea camionul oprit pe linia ferată la timp, a activat sistemul de frânare când se afla acum la 200 de metri de trecerea la nivel. Prin urmare, el nu a putut evita impactul.

Factura este de circa jumătate de milion de euro. Pentru repararea locomotivei elvețiene, aparținând SBB Cargo – o locomotivă care a funcționat doar cincisprezece zile și, prin urmare, practic nouă – costul se ridică la aproximativ 200 de mii de euro.

Acum este cercetat pentru pericolul unui dezastru feroviar. Lucrează pentru o companie italiană care încărcase mărfuri în Casale Corte Cerro și Ornavasso, norează laregione.