Un show „perfect”

Un show „perfect”

Ilinca Vandici, vedeta Antenei 2, consideră că emisiunea pe care o prezintă, „Stele sub lupă”, a atins perfecţiunea. În plus, vrea să reţină atenţia publicului cu rezultatele muncii ei, şi nu cu aspecte din viaţa personală, adesea deformate de presă.

La începutul anului, Ilinca încheia contractul cu postul Kanal D, unde a prezentat „Bulevard” şi „Magic Taxi”, deschizând seria speculaţiilor cum că relaţiile cu reprezentanţii televiziunii în cauză s-ar fi deteriorat ireme diabil din cauza spiritului răz vrătit al vedetei, greu de ţinut în frâu printr-un contract. Zvonurile sunt infirmate de Ilinca.

„Nu a fost niciodată nicio «vrajbă » şi nici nu-mi place ca acest cuvânt să fie asociat cu felul meu de a fi. Între mine şi Kanal D lucrurile au fost cât se poate de simple şi de civilizate. Nu mai munceam de şase luni, lucru care nu-mi aducea niciun beneficiu, ci dimpotrivă. La începutul anului, postul nu avea pentru mine nicio propunere de proiect, aşa că am hotărât, de comun acord, să încetăm colaborarea.”

„Nu mi-am construit cariera pe scandal”

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după acest eveniment a venit propunerea Antenei 2 pentru „Stele sub lupă”, o emisiune care marchează încă un pas în cariera TV a Ilincăi, începută cu meteo, la B1.

„Am progresat foarte mult de la debutul meu în televiziune”, spune Ilinca, pentru care show-ul „perfect” este, bineînţeles, „Stele sub lupă”. „Nu spun asta din exces de zel, pentru că aici muncesc acum, ci pentru că, într-adevăr, mi-am dorit întotdeauna o astfel de emisiune. Am libertate de exprimare, de decizie”, adaugă ea.

Şi-ar dori să reţină atenţia cu acest show, şi nu cu viaţa ei personală, despre care a decis să nu mai scoată o vorbă, întrucât oricând s-ar putea duce la vale ca un bulgăre de zăpadă, din ce în ce mai uriaş, care acumulează în cădere tot mai multe minciunele de senzaţie.

„Nu mi-am construit cariera pe scandal sau alte nenorociri, ci am muncit din greu, constant. Mi-am văzut de carieră.”

Evită petrecerile mondene

Tocmai pentru a se feri de paparazzi şi a nu da apă la moară revistelor de scandal, Ilinca spune că evită petrecerile mondene. Pare o con tra dicţie între imaginea ei de fată perfect adaptată show bizului de la noi şi această decizie. Dar vedeta susţine că „Bulevardul” aparţine altora.

„De fiecare dată când am fost invitată undeva, am participat cu mare drag, până când orice apariţie la asemenea evenimente a devenit un subiect de presă. Dacă râd, glumesc, vorbesc nu e bine. Dacă sunt tristă nu e ok, dacă stau în picioare iar nu e în regulă. Nu sunt o actriţă, nu mimez zâmbete, nu sunt o păpuşă de sticlă, ce nu-şi permite să greşească. Nu mă studiez în oglindă şapte ore pe zi. Sunt o persoană normală, care îşi permite să greşească pentru că e om. Şi atunci, prefer să fac asta în compania prietenilor, care nu-mi vânează fiecare gest.”

„Eram cam băieţoasă”

Vara aceasta, Ilinca va petrece o săptămână de vacanţă alături de mama şi de sora ei, în Oradea natală. „Acolo mă simt cel mai bine din toată lumea asta mare, acolo dispar griji, probleme, răutăţi, regrete. În Oradea îmi retrăiesc co pi lăria.” Privind în urmă, la anii aceia în care timpul părea să aibă infinită răbdare, Ilinca se vede „la fel de expansivă ca acum, poate chiar şi mai veselă”.

„Nu stăteam o clipă locului, ţin minte că făceam toate nebuniile posibile, eram cam băieţoasă şi nimic nu îmi stătea în cale. Pe vremea aceea, credeam că lumea e a mea!” Timpul a trecut, iar Ilinca a intrat într-o realitate plină de promisiuni, dar şi de „pericole”.

„Abonata parcurilor”

„Am realizat că lumea asta ce părea a mea e destul de restrânsă, periculoasă, că orice lucru se plăteşte, că protecţia necondiţionată, venită de la tata, nu mai e. Am devenit un copil matur. Tot ce voi face va fi pentru ca de acolo, de sus, cineva să fie mândru de mine.”

Până în august, când îşi va putea revendica vacanţa, Ilinca îşi ia porţia de relaxare nu pe terasele din Dorobanţi, ci în oazele de verdeaţă ale Capitalei. „În perioada asta sunt abonata parcurilor, unde îmi place să-mi petrec serile cu o carte în mână, la umbra vreunui nuc bătrân, să aud râsetele copiilor, să simt mirosul ierbii proas păt tăiate. Aici evadez şi, pentru câteva ore, mă simt ca la mama acasă.”

INTERVIU

„Uneori, mă simt vânată”

EVZ TV: Tu cum te simţi sub lupa presei? Cum ai resimţit fluctuaţiile de atitudine ale ziarelor în ce te priveşte? Ilinca Vandici: Uneori mă simt vânată, câteodată folosită, pentru ca anumite publicaţii să se vândă. Mă simt nedreptăţită de cele mai multe ori, neajutorată câteodată, furioasă uneori. Un amal gam de sentimente. Dar au fost şi momente când pre sa m-a ajutat.

Care a fost cea mai gogonată minciună scrisă des pre tine? Într-un ziar de scandal, a apărut la un moment dat un articol ridicol, răutăcios. Cum că venirea mea în Bucureşti a fost facilitată de nişte bodyguarzi care m-au cumpărat, m-au vândut apoi altora şi tot aşa. Eu aveam doar 17 ani şi am venit în Bucureşti, de mână cu tata, la mătuşa mea, la care am locuit în acea perioadă. Timp de jumătate de an nu am ieşit nici măcar la o cafea pentru că nu cunoşteam pe nimeni; mergeam la şcoală, apoi acasă. Eram elevă la Liceul Pedagogic, învăţam foarte mult, iar în weekend mergeam acasă, la părinţii mei.

Ai rămas prietenă cu Gabi Cristea? Da, cu Gabi am rămas în relaţii foarte bune, ne vedem aproape în fiecare săptămână. Pentru mine, un prieten adevărat nu dispare în momentul în care, drumurile noas tre se despart dintr-un motiv sau altul.

La un moment dat, Moga ţi-a propus o colaborare pentru un proiect muzical. Muzica e pe lista ta de aşteptare?  Nu. Atunci era un moft. Există artişti cu voci extraordinare, care ne umplu sufletele când îi auzim. Şi există moderatori de emisiuni care ştiu să îi aducă în prim-plan pe aceşti mari artişti. Eu fac parte din cea de-a doua categorie, acesta e drumul meu.