Un scurtmetraj din Republica Moldova, premieră la un important festival de film

Un scurtmetraj din Republica Moldova, premieră la un important festival de film Sursa: arhiva evz

Un nou eveniment important pentru cinematografia din Republica Moldova, aflată în plină ascensiune. La Festivalul Internațional de Film de la Shanghai, din China, va fi prezentat și scurtmetrajul „Loc sub soare”. Producție VOLT cinematography, ce a fost semnată de regizorul Vlad Bolgarin, creată cu susținerea financiară oferită de CNC.

Importantul veniment cinematografic va avea loc în perioada 14-23 iunie, la Shanghai, și este unul dintre festivalurile de clasa A, acreditate de FIAPF (Federația Internațională a Asociațiilor de Producători de Film).

Un scurtmetraj produs în Republica Moldova, premieră la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai

Fiind vorba despre unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Asia, SIFF pune un accent deosebit pe descoperirea de noi talente și promovarea unei culturi cinematografice internaționale, cuprinzînd o varietate de categorii de nominalizări care evidențiază diferite aspecte ale producției de film, cum ar fi scurtmetraje și lungmetraje de ficțiune, documentare și animație, conform noi.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

În altă ordine de idei, o realizare notabilă pentru cinematografia din Republica Moldova a avut loc în urmă cu două săptămâni. Filmul „Alive in Mo...”, regizat de Grigore Bechet, a primit Premiul Publicului în cadrul Festivalului Filmului European (FFE), care a avut loc la București.

„Alive in Mo...” a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului European alături de alte 39 de producții cinematografice cu circuit festivalier, prezente sau premiate la Cannes, Berlinale, Salonic, Karlovy Vary, San Sebastian etc. Evenimentul respectiv a fost organizat de Institutul Cultural Român (ICR), Comisia Europeană, Eunic România și Uniunea Cineaștilor din România.

Cinematografia din Basarabia, premiu în România, datorită filmului „Alive in Mo...”

Filmul „Alive in Mo...” prezintă o poveste despre sacrificiu și perseverență și are ca sursă de inspirație evenimente ce au fost reale.

Pelicula premiată în România reprezintă totodată debutul regizoral al lui Grigore Bechet și debutul cinematografic al actorului Cătălin Lungu, fiind, de asemenea, și ultimul film al maestrului Boris Bechet. Cinefilii au apreciat că „Alive in Mo...” este un film despre soarta multor moldoveni și e o producție pe care trebuie să o vadă toată lumea.