Evenimentul Zilei > International > Un român din Italia a snopit în bătaie un doctor. Ce l-a nemulțumit pe agresor
Un român din Italia a snopit în bătaie un doctor. Ce l-a nemulțumit pe agresor

Un român din Italia a snopit în bătaie un doctor. Ce l-a nemulțumit pe agresor

Un medic de la un spital din Bologna a fost agresat și are nevoie de 21 de zile de recuperare.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, cetățean român, și-a dat în petic în Italia. Omul a ajuns la un spital din Bologna, prezentând mai multe contuzii. Unul dintre doctorii i-a administrat mai multe analgezice și l-a trimis acasă, în condițiile în care a considerat că nu se impune spitalizarea pacientului.

Bărbatul a plecat acasă, dar s-a întors la spital după câteva ore pentru că acuza dureri de stomac. L-a căutat pe medicul care îl tratase inițial și l-a atacat cu pumnii și picioarele, conform nurse24.it.

Românul a fost imobilizat de paznicul spitalului și a fost reținut până când la spital au ajuns forțele de ordine. Medicul în vârstă de 57 de ani a fost lovit serios și va avea nevoie de 21 de zile de spitalizare. Polițiștii au găsit un cuțit asupra atacatorului. Medicii din „Cizmă” sunt foarte nemulțumiți după ce au aflat de acest caz violent. „Oamenii mai întâi ne fac eroi, pentru că avem grijă de ei, iar apoi ne atacă golănește”, este părerea cadrelor medicale din Italia.

În urma acestui incident, medicii de la spitalul din Bologna au solicitat instalarea camerelor de supraveghere în locurile neacoperite. Dispozitivele urmează să fie achiziționate și montante din resursele financiare strânse în urma donațiilor.

În plină pandemie, în primăvara acestui an, medicul Cecilia Bartalena vorbea despre lupta pe care o duce cu coronavirusul. „În mod cert nu o fac pentru salariu sau din obligație morală, nici nu intră în discuție. O fac pentru pacienți, pentru că nu au altă șansă. O fac doar pentru ei și de asemenea, pentru toți ceilalți colegi, cred că și ei o fac pentru același motiv. De fiecare dată când mergem la serviciu este alegerea noastră, o alegere pe care o facem în fiecare zi. Nu suntem eroi și noua ne este teamă.

„Dimineața, după-amiaza sau noaptea, când intrăm în tură, trebuie să ne îmbrăcăm, să ne punem filtre și să intrăm în așa-zisa zonă contaminată, unde sunt pacienții infectați.”

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: