Un bărbat din Brăila, doborât de plictiseală, s-a gândit să anime puțin atmosfera și a incendiat câteva tomberoane destinate colectării deșeurilor selective. Apoi, piromanul a așteptat să vadă în cât timp vor ajunge pompierii pentru a stinge focul. În acest timp, a existat pericolul ca vâlvătaia să ajungă la o mașină parcată în apropiere. Conform legii, el riscă între doi și șapte ani de închisoare.

„În ziua de 08.06.2020, în jurul orei 08.00, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila l-a depistat pe un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Brăila, bănuit că ar fi autorul incendierii modulului de colectare selectivă a deșeurilor situat lângă fosta centrală termică din zona Ascunsa, cartier Hipodrom, incendiere ce a avut loc în seara zilei de 07.06.2020.

Bărbatul a fost identificat cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se observă cum individul se apropie de modulul respectiv, verifică să vadă dacă poate lua ceva de acolo, se mai plimbă prin zonă, apoi se reîntoarce la modul, profită de faptul ca una dintre uși este deschisă, intră în modul, dă foc la ceva din container, apoi iese, își ia lucrurile și iese din raza vizuală a camerelor.

Pe imagini se observă cum focul cuprinde întreg modulul, iar, alertat de trecători, un bărbat care avea mașina parcată lângă modul își mută autoturismul, pentru a nu fi afectat de flăcări. Apelați prin 112, la fața locului sosesc și pompierii, care lichidează incendiul. În această dimineață, bărbatul a fost depistat de către polițiștii locali tot în acea zonă.

De altfel, din primele cercetări, se pare că acesta ar fi asistat la întreaga derulare de forțe a pompierilor, urmărind de pe margine atât propagarea incendiului cât și stingerea lui. În această dimineață, după ce a fost depistat, a fost condus la sediul Poliției Locale Brăila pentru identificare. Ulterior, a fost predat IPJ Brăila, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale Brăila.