Evenimentul Zilei > International > Un român a ucis o tânără în Norvegia, apoi a condus pe contrasens și a intrat într-un microbuz
Un român a ucis o tânără în Norvegia, apoi a condus pe contrasens și a intrat într-un microbuz

Un român a ucis o tânără în Norvegia, apoi a condus pe contrasens și a intrat într-un microbuz

O tânără de 20 de ani a fost găsită decedată la Oslo, marți dimineață, iar un român, tot de 20 de ani, este acuzat că a ucis-o. În plus, tânărul este acuzat și de tentativă de omor după ce a pătruns pe contrasens la volanul mașinii sale și s-a izbit frontal cu un microbuz.

Potrivit anchetatorilor, tânăra a fost găsită moartă la o adresă din Hellerud, în Oslo, marți dimineață, la ora 7.00

„Avem o identitate certă pentru decedată. Aceasta a fost o norvegiană în vârstă de 20 de ani“, spune șeful anchetei din districtul de poliție din Oslo, Anne Alræk Solem, potrivit stiridiaspora.ro.

Un român de 20 de ani pe care victima îl cunoștea, este acuzat de crimă. „Există o relație între acuzat și decedat, dar nu vom intra în detalii despre ce fel de relație“, a declarat procurorul aflat la conducerea anchetei.

A intrat în plin într-un microbuz

Cercetările au început după ce, la ora 6.00, Poliția a primit un raport despre un accident de circulație pe E6 între Morskogen și Espa de către o persoană care circula pe contrasens.

„Primul mesaj a fost că era față în față și că erau implicate o mașină și un camion. Când ajungem, se dovedește a fi o autoutilitară mai mare care a fost lovită“, spune managerul de operațiuni Atle Vesttorp din districtul poliției din Est.

Coliziunea frontală s-a produs la Morskogen, lângă granița dintre Viken și Innlandet. Bărbatul care a fost acuzat, a condus spre nord pe E6 într-o mașină, dar pe banda care se apropia, și s-a ciocnit cu duba, care venea spre sud.

Accidentul a dus la pagube materiale importante. Niciunul dintre cei implicați nu a fost grav rănit, dar bărbatul este acuzat și de tentativă de crimă în legătură cu coliziunea.