Evenimentul ZileiSocialUn român a încasat prima amendă dată în Italia pentru nerespectarea noilor restricții impuse de autorități. Ce sumă trebuie să plătească

Un român a încasat prima amendă dată în Italia pentru nerespectarea noilor restricții impuse de autorități. Ce sumă trebuie să plătească

Un român a încasat prima amendă dată în Italia pentru nerespectarea noilor restricții impuse de autorități. Ce sumă trebuie să plătească
Pentru că a folosit un autobuz, deși nu avea dreptul, pentru că nu era vaccinat, un român a încasat o amendă consistentă, în capitala Italiei, Roma.

Un român din Italia s-a ales cu o amendă consistentă, în valoare de 400 de euro, pentru că a fost prins circulând cu autobuzul deși nu avea „certificat verde”. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a devenit prima persoană sancționată în „Cizmă”, deoarece nu s-a conformat și nu a respectat această regulă impusă de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

Un român a încasat o amendă de 400 de euro pentru că nu avea „certificat verde” și s-a suit într-un mijloc de transport în comun

Evenimentul a avut loc la Roma, într-un mijloc de transport în comun. Oficialii din Peninsulă au impus decretul „Super Green Pass”, iar începând cu data de 6 decembrie 2021, persoanele care călătoresc cu transportul în comun trebuie să aibă asupra lor certificatul COVID.

Românul a afirmat că are de gând să se vaccineze, după această experiență nefericită, în urma căreia s-a ales cu o pagubă de 400 de euro. „Nu îl am făcut, pentru că intenționez să mă vaccinez în zilele următoare”, a afirmat bărbatul, conform rotalianul.com.

Bărbatul a fost oprit de polițiștii locali din Roma, în stația de autobuz din Piazzale Flaminio, după ce a coborât din autobuz. Atunci, după ce l-au verificat, au constatat faptul că românul nu avea asupra sa „certificatul verde” care să arate că s-a imunizat împotriva coronavirusului.

4 milioane de români din Italia trebuie să se conformeze noilor reguli

Autoritățile din Italia au anunțat că de luni au intrat în vigoare noile restricţii pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Inclusiv comunitatea românească, formată din 4 milioane de conaționali, a aflat că a fost introdus „supercertificatul verde”.

Documentul va fi necesar și pentru a putea participa la evenimente sportive, petreceri şi la ceremonii publice, până la data de15 ianuarie 2022. În acest sens, reprezentanții Ministerului Sănătăţii din Italia au lansat o aplicaţie ce permite verificarea validităţii supercertificatului verde, aşa cum este numit în Italia.


Accesează: