Netflix a dat de belea mare cât casa! Riscă o amendă colosală, dar și suspendarea temporară

Netflix a dat de belea mare cât casa! Riscă o amendă colosală, dar și suspendarea temporară Netflix. Sursa foto: Arhiva EVZ

Celebra platformă de filme Netflix are parte de neplăceri din cauza conținutul LGBT. Rusia a deschis o anchetă în ceea ce privește acest tip de conținut, iar serviciile de streaming riscă să primească o amendă uriașă, însă este posibil și suspendarea temporară.

Autoritățile din Rusia sunt extrem de deranjate de conținutul LGBT oferit de celebra platformă de filme Netflix. Aceștia au deschis o anchetă și sunt deciși să suspende serviciile de streaming pe teritoriul țării lor, facă se demonstrează că încalcă legea. De asemenea, compania americană riscă și o amendă în valoare de un milion de ruble, informează Reuters.

Oficialii din Rusia însărcinați cu protecția familiei au deschis o anchetă pe numele celebrei companii americane Netflix. Aceștia susțin că o parte din conținutul cu temă LGBTQIA+ a fost clasificat drept potrivit pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani. Oficialii susțin că Netflix a încălcat legea „propagandei gay” și cer pedepsirea platformei de streaming. În această anchetă este implicat și Ministerul de Interne.

Conform legislației din Rusia, conținutul care reprezintă „propagandă sau relații sexuale non-tradiționale” este interzis persoanelor sub 18 ani. Dacă acuzațiile aduse de ruși se dovedesc a fi adevărate, Netflix ar putea fi amendat cu până la 1 milion de ruble (aproximativ 13.400 de dolari). De asemenea, ei riscă o suspendare temporară a serviciilor pe teritoriul Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Netflix a oferit o replică la acuzele aduse, declarând pentru publicația rusă Vedomosti că, în timpul unei analize făcute în noiembrie, compania nu a găsit conținut LGBT clasificat 16+. Conform informațiilor apărute în ziar, autoritățile ar putea interzice show-urile și filme care descriu „relații sexuale non-tradiționale și deviații sexuale”, precum „Fifty Shades of Gray” și „Billions”.

În 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât că legea „propagandei” din 2013 încalcă regulile tratatului european și dreptul la libertatea de exprimare. De asemenea, ei susțin că această lege este una discriminatorie pentru persoanele LGBTQIA+.

Rusia ia măsuri drastice în ceea ce privește libera exprimare și au anunțat în cursul acestei săptămâni că marile companii tehnologice străine, precum Apple, Meta, Google, TikTok, Telegram şi Twitter, trebuie să aibă reprezentanți oficiali în țară până la finalul anului.