Incidentul a avut loc la începutul lunii august, când un recidivist, MIhai Adrian Fărcac a furat o mașină pentru un motiv incredibil. Îl dureau picioarele să mai meargă pe jos. Astfel, a intrat într-o mașină pe care a pornit-o și a plecat la drum, fără să aibă permis de conducere, deși urmase cursurile unei școli de șoferi, susține Clujust.ro. Pe drum, mașina condusă de recidivistul Fărcaș, condamnat inițial la cinci ani de închisoare, a fost oprită de un echipaj de poliție. A urmat un scandal între polițiști și șoferul fără carnet, iar la un moment dat, acesta l-a mușcat de deget pe unul dintre oamenii legii și l-a lovit cu pumnul în torace. ”Conducătorul auto a devenit violent, încercând să se opună imobilizării polițiștilor iar la momentul încătușării, agentul de poliție a fost mușcat la degetul mic al mâinii drepte, suferind totodată leziuni la nivelul toracelui, în partea stângă”, susțin procurorii.

Cu această stare de fapt, procurorii au cerut mandat de arestare pe numele recidivistului Fărcaș, dar un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a refuzat această solicitare, și a dispus ca bărbatul să fie cercetat în stare de control judiciar.
Contestația făcută de procurori a fost admisă de Tribunalul Cluj, care a dispus arestarea pentru 30 de zile, a lui Fărcaș pentru comiterea a trei infracțiuni, în stare de recidivă.