Evenimentul Zilei > Actualitate > Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan
Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan

Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan

În ciuda superiorității militare pe care o au, americanii ar pierde prima confruntare militară cu China. Asta pentru că armata Taiwanului nu e pregătită să facă față unei invazii.

Punctul cel mai fierbinte din lume este Marea Chinei de Sud. Aici se află Taiwanul, o insulă pe care China nu a încetat niciodată să o revendice. Sprijinul militar puternic al SUA i-a făcut, însă, pe liderii comuniști de la Beijing să nu declanșeze până acum o invazie, chiar dacă nu au exclus niciodată folosirea forței pentru tranșarea problemei.


Putin acaparează un ocean întreg. Aici se află un sfert din zăcămintele nedescoperit de petrol și gaze


Mai mulți comandanți militari americani au anunțat în ultimele luni că un atac al Chinei asupra Taiwanului nu e exclus și au spus că mișcările Chinei în această zonă lasă să se înțeleagă că se fac pregătire pentru o intervenție militară.
Tensiunile din Marea Chinei de Sud sunt, într-adevăr, uriașe. Aproape zilnic, avioanele mlitare ale Chinei intră în zona de identificare a apărării antiaeriene din Taiwan.

Avertismentul ministrului Apărării din Taiwan

Experții militari susțin de multă vreme că Taiwanul nu poate face față unei confruntări cu imensa armata chineză.
Axum și principalul oficial al apărării din Taiwan declară că armata sa este „prost pregătită” pentru un conflict cu China.
Într-o declarație făcută pe Deutsche Welle News, Micheal Tsai, ministrul apărării din Taiwan, a declarat că „Taiwanul ar trebui să își consolideze capacitățile de autoapărare.”
„Securitatea noastră națională are nevoie ca fiecare tânăr să facă un stagiu suficient în forțele armate, aceasta este o obligație națională”, susține Micheal Tsai.
Ministrul apărării a adăugat că trebuie să existe un impuls politic pentru a aduce reforma în armată, în special pentru a restabili auditul și controlul civil.


Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”


În 2016, serviciul militar obligatoriu pentru tinerii bărbați taiwanezi a fost scurtat la numai patru luni, ceea ce nu este suficient conform ministrului apărării.
Acesta susține că Taiwanul ar trebui să învețe din exemplele oferite de Coreea de Sud, Singapore și Israel, unde serviciul militar este obligatoriu pentru o perioadă de peste un an.

Armata Taiwanului nu e pregătită să oprească un atac chinez

În momentul de față, Taiwanul are o armată de aproximativ 170.000 de oameni, comparabilă cu cea a Germaniei. Există, însă, temeri că acest lucru nu va fi suficient dată fiind o posibilă confruntare cu gigantica armată chineză.
E drept, în cazul unui asemenea conflict, Taiwanul și-ar putea mobiliza și trupele de rezervă, care numără peste 700 000 de oameni. Experții susțin, însă, că acestor trupe le lipsește pregătirea militară de bază.

Aceste trupele de rezervă sunt chemate la fiecare doi ani pentru maximum șapte zile, dar există în prezent planuri de a introduce reformă în serviciu prin introducerea a două săptămâni de antrenament pe an începând cu 2022.
O altă mare problemă o reprezintă diferențele uriașe în materie de tehnică de luptă.
În ciuda transporturilor regulate de arme în valoare de miliarde de dolari din SUA, Taiwanul va fi copleșit de forța de atac a Chinei. Bugetul militar oficial al Beijingului este de 16 ori mai mare decât cel al Taiwanului. Iar acest lucru se vede ch ochiul liber. în timp ce Taiwanul are numai două submarine operaționale care au fost constrite în anii 80, China construiește deja cel de al treilea portavion.
De altfel, liderii comuniști de la Beijing știu că americanii vor avea o mare problemă să vină la timp în ajutorul trupelor Taiwaneze în cazul unei invazii.
Tocmai de aceea, ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a avertizat SUA să înceteze „să se joace cu focul”, scrie Daily Express.

Germanii mor din cauza “fricilor paranoice” ale Angelei Merkel. Explicațiile unui dezastru