Evenimentul Zilei > Actualitate > Un pakistanez, care a luat de nevastă o româncă mai vârstnică, va fi expulzat
Un pakistanez, care a luat de nevastă o româncă mai vârstnică, va fi expulzat

Un pakistanez, care a luat de nevastă o româncă mai vârstnică, va fi expulzat

Un bărbat de 42 de ani, din Pakistan, va fie expulzat din România, după ec autoritățile au descoperit că acesta s-a căsătorit de conveniență cu o femeie cu aproape 20 de ani mai în vârstă.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Timiș au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul țării noatre pentru o un bărbat de 42 de ani, din Pakistan, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o femeie în vârstă de 61 de ani, din România. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul din Pakistan s-ar fi cunoscut cu ea oprin intermediul altei persoane, iar după ce o vreme au vorbit la telefon, au decis să se căsătorească pentru ca bărbatul să poată rămâne în țară.

”La sfârșitul lunii septembrie a anului 2018, cei doi au încheiat căsătoria, iar l-a începutul lunii octombrie s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiș, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român. Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale. Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi. Toate aceste aspecte, au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene. Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului pakistanez în România, iar pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile. Nemulțumit de decizia polițiștilor de imigrări, străinul a contestat măsura în instanță, iar pe parcursul judecății decizia de returnare s-a suspendat. La data de 15 ianuarie instanța a hotărât că cele constatate de polițiști sunt temeinice și a dispus ca bărbatul să părăsească terioriul României, în baza deciziei de returnare”, transmit polițiștii de la Imigrări.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări transmite că refuză prelungirea dreptului de şedere obţinut în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, rezultă că acea căsătorie este de convenienţă.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.