Săptămâna trecută, oamenii de știință germani au anunțat că au descoperit un obiect îndreptându-se în direcția noastră. Numit „C /2019 Q4” , corpul ultra-rapid pare să se afle pe o traiectorie venită dintr-un alt sistem solar care se va vedea trecând pe lângă Marte în octombrie.

În ciuda numeroaselor încercări de a studia C /2019, oamenii de știință încă nu știu despre ce este vorba. Eminentul astronom Seth Shostak a declarat: „Nu putem exclude că nu ar putea fi o navă interstelară”, a spus astronomul de la Institutul SETI din California, pentru The Sun.

Dr. Seth Shostak consideră că vizitatorul ar putea fi o navă spațială extraterestră

Dacă C /2019 provine de fapt dintr-un alt sistem stelar, ar fi  al doilea vizitator  cunoscut vreodată care a ajuns în sistemul nostru solar. Primul, un obiect în formă de trabuc supranumit Oumuamua, a trecut aproape de Pământ în 2017.  Acest obiect neobişnuit, în opinia astronomilor, ar fi fost, în realitate, o navă spaţială extraterestră.

Dr. Shostak crede cu tărie că viața există în afara Pământului și este posibil să fi vizitat chiar planeta noastră în trecut. „În opinia mea, nu există nicio îndoială că extratereștrii sunt acolo, nu ne-am face treaba dacă nu am crede acest lucru”, a spus el pentru The Sun. „Este chiar posibil să fi vizitat Pământul la un moment dat, poate acum un miliard de ani, poate chiar acum 100 de milioane de ani. S-ar putea să nu știm niciodată”.