Un număr uriaș de îmbolnăviri cu coronavirus a fost înregistrat în Statele Unite ale Americii, la Universitatea din Alabama. 481 de cazuri noi au apărut în ultimele trei zile, iar în total peste 1.200 de studenți și 166 de membri ai personalului s-au infectat în timpul pandemiei.

Și asta în timp ce profesorii au fost sfătuiți de conducere, prin intermediul unui e-mail, să nu le vorbească studenților despre focarele de infectare care existau în cadrul campusului universității. Chiar dacă la instituția de învățământ din Alabama a existat un „tablou”, o schemă grafică a cazurilor, numărul persoanelor care au contractat coronavirusul s-a dublat, după cum anunță jurnaliștii britanici de la Daily Mail.

În doar trei zile, 25, 26 și 27 august, Universitatea din Alabama a raportat 481 de noi cazuri depistate în rândurile studenților, personalului și angajaților din zona administrativă.

În cadrul ordinului care le interzicea profesorilor să vorbească despre persoanele care au fost testate pozitiv era menționat faptul că s-ar încălca dreptul la confidențialitate, chiar dacă s-ar fi discutat în termeni generali. Conducerea mai preciza că studenții care au coronavirus nu reprezintă un pericol de contaminare, atât timp cât și ei, și ceilalți colegi poartă măști pentru a se proteja și se respecta, de asemenea, și distanțarea socială.

Interesant este că la începutul lunii iulie, studenții luau în derâdere problema coronavirusului și organizau petreceri pentru a încerca să se infecteze.„Pun bani într-un borcan și încearcă să se infecteze. Cine reușește primul acest lucru ia borcanul. Noi încercăm să oprim orice petrecere de care aflăm în această perioadă”, declara Sonya McKinstry, care ocupă funcția de consilier local. Între timp, numărul de cazuri confirmate a explodat.

Odată cu începerea anului universitar, terasele, barurile și restaurantele din Tuscaloosa au devenit neîncăpătoare pentru tinerii amatori de distracție. Din momentul izbucnirii pandemiei, în statul Alabama s-au înregistrat aproximativ 12.000 de cazuri de infectare.