Un nou val de căldură cu maxime de peste 33 de grade. Prognoza meteo, 21 august

Un nou val de căldură cu maxime de peste 33 de grade. Prognoza meteo, 21 august Sursa: Arhiva EVZ

Meteorologii anunță că începutul de weekend, 21 august, vine cu vreme frumoasă în toată țara, având loc o încălzire ușoară a vremii, după câteva zile cu furtuni, ploi și temperaturi mai scăzute.

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor. Termometrele vor indica peste 33 de grade, cu nopţi şi dimineţi răcoroase. Şi în Bucureşti se anunţă vreme frumoasă cu maxime de  peste 32 de grade. Sâmbătă, 21 august, temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor încadra între 25 și 33 grade, în timp ce minimele înregistrate vor oscila între 8 și 10 grade. De luni temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor ţării.

Vremea va fi însorită în majoritatea zonelor țării, cu cer variabil și înnorări doar spre după-amiază, în nordul țării și local la munte, unde ar putea avea loc averse sub formă de ploaie pe arii restrânse. Ploile de vară de scurtă durată nu vor duce la strângerea de cantități mari de apă.

În zonele depresionare și cele de câmpie, vântul va sufla slab și moderat, iar în zona montană, în special pe vârfuri, în Carpații Meridionali, vântul va sufla cu putere. Spre dimineața zilei de duminică, în depresiuni, există condiții de ceață.

Potrivit ANM, la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor urca și se va ajunge în unele zone din nou la disconfort termic.

Prognoza meteo din 21 august pentru principalele orașe din țară

Timișoara: 30 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 40%, Vânt: 10 km/h Oradea: 29 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 42%, Vânt: 11 km/h

Baia Mare: 27 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 54%, Vânt: 10 km/h

Ne puteți urmări și pe Google News
Cluj Napoca: 27 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 52%, Vânt: 10 km/h Sibiu: 26 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 52%, Vânt: 11 km/h

Alba Iulia: 28 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 52%, Vânt: 6 km/h

Craiova: 33 de grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 29%, Vânt: 14 km/h

Prognoza meteo pentru duminică, 22 august 2021

Valorile termice vor fi în creştere ușoară în sud-vestul țârii, unde vremea va fi călduroasă, iar în celelalte zone se vor menține agreabile, comparabile cu cele din intervalul precedent; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, uşor mai ridicate -până la 32…34 de grade- în sudul Olteniei şi al Banatului şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 20…21 de grade pe litoral.

În a doua parte a zilei local în Carpaţii Orientali, în estul celor Meridionali şi zonele subcarpatice aferente şi pe spaţii restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu precădere în celelalte masive montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona înaltă de munte, pe litoral, iar noaptea în sudul Banatului. Spre dimineață, pe alocuri se va forma ceață.

În Capitală vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi agreabile; maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, transmite ANM.