Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou scandal în TVR! Lavinia Șandru, în fața judecătorilor!
Un nou scandal în TVR! Lavinia Șandru, în fața judecătorilor!

Un nou scandal în TVR! Lavinia Șandru, în fața judecătorilor!

Vânătoarea salariilor uriașe de la TVR nasc un nou scandal. De data aceasta Lavinia Șandru este cea acuzată ca ar încasa un salariu uriaș din banii subvenționați de stat postului de televiziune. Reacția ei este foarte dură, anunțând că se va alătura demersurilor legale făcute de colegul ei, Ionuț Cristache, care, de asemenea, a fost acuzat că încasează peste 5.500 de euro pe lună,

”Azi, nou episod din seria „dujmanii boborului". După ce l-au mitraliat pe ionuț Cristache că îndrăznește să facă cea mai urmărită emisiune de la TVR, Libertatea m-a găsit și pe mine că n-am bască. Și au publicat un articol despre emisiunea pe care o fac în fiecare sâmbătă pe TVR1.

Nu-i bai că informațiile sunt construite pe principiul bicicletei de la Radio Erevan, care i s-a luat, nu i s-a dat. Durata emisiunii nu e de 30 de minute, ci de o oră. Cum suma pe ediție este absolut nespectaculoasă, în titlu a fost prezentat un cost pe tot sezonul, ca să sune cât de cât. Costurile includ filmarea, montajul, locația, plata echipei tehnice. Și chiar și așa, adunând mere cu pere, pe tot sezonul s-a obținut o sumă mai mică decât cea necesară pentru o singură ediție a unei emisiuni de divertisment de la orice televiziune care nu emite dintr-o garsonieră”, a spus ziarista.

Va merge în instanță

”Dar problema nu e aducerea din pix a informației, că asta a devenit norma pentru presa din România. Ci faptul că jurnaliști care le cer altora să respecte legea nu o fac ei înșiși. Există o lege legată de datele personale și alta legată de contractele comerciale, pe care unii jurnaliști nu dau nicio ceapă degerată. Măcar jurnalistul care a scris articolul în cauză m-a sunat înainte să publice articolul, gest pe care alții nici nu se mai obosesc să îl facă. Sigur că mă voi ralia demersului colegului meu Ionuț Cristache de a da în judecată Libertatea pentru încălcarea legilor în cauză. Măcar ca gest pedagogic. Vă anunț peste doi ani, durata medie a unui proces de acest tip în România, cum s-a încheiat”, a scris Lavinia Șandru pe Facebook.