UPDATE: Ce afaceri avea Sima cu Walter Zenga şi Gigi Becali. PLUS De cât timp ştia poliţia de fraude

UPDATE: Ce afaceri avea Sima cu Walter Zenga şi Gigi Becali. PLUS De cât timp ştia poliţia de fraude

Într-un nou mesaj, Cristian Sima spune că are trei clienţi italieni, cu afaceri foarte importante, precum şi fostul mare portar al Italiei, fotbalistul Walter Zenga. De asemenea, brokerul povesteşte şi cum l-a cunoscut pe Gigi Becali.

"Am trei actionari italieni la WBS România: Angelo Gruttadauria, fost proprietar al lui Ductil Steel şi Oţelul Roşu pe care le-a cumparat prin WBS în 1998 şi pe care le-a făcut să funcţioneze perfect şi le-a vândut lui Mechel în 2007; Lionello Codognotto, proprietar al General Menbrane Venezia şi al unei superbe fabrici la Buzău şi acţionar la o mare firmă de transporturi în Italia, Frattelli Codognotto Transporti şi Paolo Teruzzi pe care ieri l-aţi văzut la TV, fost CEO al Comp Petroliere ESSO Europa, adică Exxon care e şi el de la început acţionar la WBS. Walter Zenga şi Gigi Becali "În plus, mai am un client italian, Walter Zenga, pe care îl puteţi contacta la fel ca şi pe ceilalţi trei. Zenga a vrut să-l aducă pe Becali la WBS, dar am refuzat. Pe Gigi Becali l-am întâlnit doar o singură dată la Hotel Sofitel când a venit din proprie iniţiativă spre mine şi mi-a spus textual: "Bey Sima tu vorbeşti foarte bine la televizor, dar foloseşti cuvinte prea complicate, păi dacă eu nu înţeleg ce zici înseamnă că nimeni nu înţelege". Eram la Sofitel cu Angelo Gruttadauria.

Cătălin Toderiţa, zis şi Baronul sau Brokerul fotbaliştilor nu cred că i-a spus lui Becali poveşti cu mafioţi. Prin Toderiţa am cumpărat 4.5% din actiunile Sibex care aparţineau lui Bogdan Juravle, acţiuni cumpărate pentru Radu Dimofte, el a fost intermediarul. Toderiţa a fost client la WBS a jucat pe Erste Bank şi Forex de capul lui şi a pierdut, dar şi-a plătit onorabil pierderea." Monitorizat de 7 luni Între timp, apar informaţii interesante care indică faptul că poliţiştii ştiau despre fraude efectuate de Sima cu banii din conturile unor persoane publice, sume administrate numai de el. Brokerul Cristian Sima, dispărut de mai multe zile, era monitorizat de Poliţie de peste şapte luni, potrivit unor surse din poliţie. Monitorizarea ar fi fost demarată în martie, când Sima a început demersurile de vânzare a proprietăţilor sale. Citiţi şi partea a doua a mesajului, relatări despre Cristian Tudor Popescu şi Bogdan Chireac.

Ne puteți urmări și pe Google News