Un nou drum expres în România. Contractul a fost deja semnat de autorități

Un nou drum expres în România. Contractul a fost deja semnat de autorități Sursa foto: EVZ

A fost încheiat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectul de autorizație de construcție și proiectul tehnic de execuție pentru un nou drum expres în România, A7 - Suceava - Botoșani.

Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Județean Suceava, în prezența reprezentanților asociației conduse de firma Consitrans, care a fost desemnată câștigătoare a licitației.

La eveniment au participat Președinții Consiliului Județean Suceava și Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Flutur și Doina Federovici, alături de primarii municipiilor Suceava și Botoșani, Ioan Lungu și Cosmin Andrei.

Un drum expres va lega Suceava de Botoșani

Contractul valorează 14.277.760,16 lei fără TVA. Finanțarea provine în proporție de 98% din Programul de Transport 2021-2027, iar cele patru autorități locale vor contribui în mod egal pentru a asigura cofinanțarea de 2%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ne bucurăm că acest proiect ambițios pe care l-am promovat alături de colegii de la Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastră, un adevărat pașaport pentru dezvoltare.

Chiar dacă la început puțini au fost cei care au crezut în el, am demonstrat că prin implicarea echipei de proiect am reușit să finalizăm o primă etapă importantă. Este mult de muncă, dar avem determinarea de a realiza cât mai repede documentația tehnică”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, despre noul drum expres.

Cât va dura tot proiectul

Elaborarea documentației tehnice constă în mai multe etape. Prima etapă este realizarea unui studiu de fezabilitate, care va dura aproximativ 14 luni. Urmează obținerea autorizației de construcție, proces care va dura trei luni.

Apoi, se va executa proiectul tehnic și detaliile de execuție, ceea ce va ocupa încă trei luni. Următoarea etapă constă în pregătirea documentației de suport și asistența pentru depunerea și susținerea cererii de finanțare, împreună cu elaborarea documentației de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor, proces care va dura, de asemenea, trei luni.

Drum expres

Sursa Foto: EVZ

În final, se va oferi asistență tehnică pe durata executării lucrărilor, timp de 24 de luni.

Acest drum expres ce va lega Botoșani de Suceava va porni din apropierea Aeroportului Salcea, de pe Autostrada A7, și trecând prin localitățile Dumbrăveni, Huțani, Vlădeni și Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei, unde va întâlni viitoarea centură a municipiului Botoșani.

Această rută va reduce distanța dintre Salcea (Autostrada A7) și viitoarea centură a municipiului Botoșani la doar 20 de kilometri.