Evenimentul ZileiInternationalUn nou conflict stă să explodeze! Ucraina amenință Ungaria. Viktor Orban riscă să rămână fără petrol

Un nou conflict stă să explodeze! Ucraina amenință Ungaria. Viktor Orban riscă să rămână fără petrol

Un nou conflict stă să explodeze! Ucraina amenință Ungaria. Viktor Orban riscă să rămână fără petrol
Ucraina vine cu o amenințare extrem de puternică, în timp ce Ungaria blochează sancțiunile Rusiei. Mai exact, oficialii ucraineni îl amenință pe premierul ungar Viktor Orban cu întreruperea unei conducte esențiale de petrol, dacă nu este de acord cu cel de-al șaselea pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei.

Ucraina amenință Ungaria cu întreruperea unei conducte esențiale, dacă nu este de acord cu cel de-al șaselea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. Liderul ungar deține un drept de veto asupra pachetului de sancțiuni propus de Comisia Europeană, care include interzicerea petrolului rusesc.

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a prezentat pachetul în urmă cu o lună, dar Viktor Orban este încă reticent li deocamdată refuză să accepte propunerile UE.

Viktor Orban, luat în vizorul oficialilor de la Kiev

Olena Zerkal, consilier al ministrului ucrainean al energiei și fostului ministru adjunct de Externe al Ucrainei, a declarat: „Ungaria a profitat de situație”

Ucraina are o pârghie minunată în mâinile sale – conducta de petrol Druzhba. S-ar putea întâmpla ceva. După părerea mea, ar fi foarte potrivit dacă i s-ar întâmpla ceva. Totul va rămâne la latitudinea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să decidă dacă vrem cu adevărat să vorbim cu Viktor Orban în limba pe care o înțelege și pe care o impune Uniunii Europene.

În ultima sa apariție video unde s-a adresat națiunii sale, președintele ucrainean a criticat UE că dă prea multă putere țărilor care se opun sancțiunilor împotriva Rusiei.

Uitați-vă la numărul de săptămâni în care Uniunea Europeană a încercat să convină asupra unui al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Desigur, sunt recunoscător prietenilor noștri care promovează noi sancțiuni. Dar de unde au obținut atâta putere cei care blochează al șaselea pachet? De ce li se permite încă să aibă atât de multă putere, inclusiv în procedurile intra-europene?

Președintele Ucrainei a adăugat: „Ucraina va fi întotdeauna un stat independent și nu va fi distrusă. Singura întrebare este ce preț va trebui să plătească oamenii noștri pentru libertatea lor și Rusia pentru acest război fără sens împotriva noastră”.

În schimb, Berlinul speră că discuțiile privind noua rundă de sancțiuni se vor finaliza în curând, dar nu va fi un subiect la un summit-ul liderilor UE de săptămâna viitoare, a declarat miercuri un oficial german.

Zelenski nu încetează să critice liderii lumii cu privire la abordarea  față de război

Președintele Zelenski a criticat comentariile unor lideri ca Ucraina să facă concesii pentru a aduce pacea. El a reiterat, de asemenea, plângeri conform cărora lumea nu a reușit până acum să izoleze complet sistemul bancar rus și nu a furnizat arme grele suficient de repede.

Pe de altă parte, Rusia continuă să numească acțiunile sale din Ucraina  „operațiune specială” şi nu este menită să ocupe teritorii, ci să distrugă capacitățile militare ale vecinului său din sud și să captureze pe naționaliștii periculoși, relatează Express.


Accesează: