Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou competitor pentru Dacia Sandero ar putea fi produs uzinele din România
Un nou competitor pentru Dacia Sandero ar putea fi produs uzinele din România

Un nou competitor pentru Dacia Sandero ar putea fi produs uzinele din România

Producătorul american de automobile Ford anunţă că noul model "Ka+" e pe cale să devină un real competitor pentru Dacia Sandero, în clasa supermini.

Presa britanică informează că noul model marca Ford va intra pe piaţa autoturismelor din Europa de anul acesta. Modelul "Ka+", a treia generaţie a modelului Ka este un produs 100% Ford, iar sufixul + anunţă a creştere a dimensiunilor. Noul model nu va deveni concurenţă directă numai pentru modelul Dacia Sandero ci şi pentru Opel Corsa ori Hyundai i10, alte autoturisme clasa supermini.

"Acest segment auto a explodat. Vânzările s-au dublat în ultimii câțiva ani, deci vom înlocui Ka-ul cu modelul Ka+ pentru a deveni competitivi în acest segment. Nu vă gândiți că va fi doar o mașină ieftină. E foarte spațioasă, va avea un cost de mentenanță foarte redus și va avea toate facilitățile de pe un Fiesta", spune Jim Farley, CEO-ul Ford Europa.

Variantele de motorizare disponibile nu au fost încă date publicităţii însă majoritatea componentelor vor fi produse în India, în comparaţie cu modelul Sandero, de la Renault.

Este foarte posibil ca noul model Ford să fie asamblat în uzinele Ford din România, deşi informaţiille nu sunt încă oficiale. E așteptat ca prețul de pornire pentru un Ford Ka+ să fie în jur de 9000 de euro, scrie ActiveNews.