Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații grele împotriva lui Drulă, în Parlament. S-au aruncat vorbe grele. „A mințit cu tupeu”
Acuzații grele împotriva lui Drulă, în Parlament. S-au aruncat vorbe grele. „A mințit cu tupeu”

Acuzații grele împotriva lui Drulă, în Parlament. S-au aruncat vorbe grele. „A mințit cu tupeu”

Răzvan Cuc, senator PSD, a făcut marți o serie de acuzații la adresa lui Cătălin Drulă, candidatul la funcția de ministru al Transporturilor. Social-democratul susține că acesta ar fi mințit în legătură cu modul în care se va plăti indemnizația membrilor Consiliului de Administrație al Autorității Aeronautice Române, demiși anul trecut. Aceste informații ar fi fost transmise de Drulă în cadrul audierilor din Comisia parlamentară.

Demiterea membrilor Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Române a fost considerată de instanță ca fiind ilegală. În această privință s-a impus ca fiecare membru demis să primească șase indemnizații lunare, lucru care nu s-a realizat, susține în declarațiile sale de marți Răzvan Cuc. Conform informațiilor transmise de către acesta, Cătălin Drulă a mințit atunci când a vorbit despre această situație în fața Comisiei parlamentare. Acesta a susținut că membrii demiși au pierdut în instanță și că nu trebuie să primească niciun ban.

„Propunerea de ministru al Transporturilor a minţit cu tupeu în faţa Comisiei parlamentare în faţa căreia s-a prezentat pentru audiere. (…) L-am întrebat despre demiterea Consiliului de Administraţie a Autorităţii Aeronautice Române R.A., unde membrii CA au fost demişi abuziv anul trecut. Justiţia din România a decis că demiterea este ilegal şi a dispus repunerea în drepturi a celor daţi afară. Mai mult, instanţa a dispus ca Autoritatea să plătească fiecărui membru demis abuziv 6 indemnizaţii lunare. Pentru că legea nu a fost respectată, l-am întrebat pe dl ‘propunere’ dacă va plăti domnia-sa aceste indemnizaţii. Ştiţi ce a răspuns? Că oamenii daţi afară au pierdut în justiţie şi nu trebuie să primească niciun ban! Candidatul la demnitatea de ministru al Transporturilor a minţit cu neruşinare. Şi i-a minţit pe toţi parlamentarii din comisie, inclusiv pe cei din partidul care l-a propus”, a afirmat Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor.

Social-democratu a dorit să prezinte și dovezi cu privire la declarațiile sale, așa că a decis să facă publice, pe pagina personală de Facebook, acte doveditoare care arată decizia instanței cu privire la membrii Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Române demiși anul trecut.

„Sigur, mai întâi a existat o hotărâre pe fond care a putut fi contestată. Dar la 13 mai 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o decizie definitivă! Ministerul e bun de plată, ministrul a acţionat ilegal! Au trecut de atunci 5 luni! Documentele procesului sunt publice. Cei din Ministerul Transporturilor le ştiu foarte bine”, a adăugat Cuc.