Tigri făcuți covoare, bucăți de elefanți împăiate, capete de urși polari, cizme din piele de șarpe boa, de toate acestea și nu numai au grijă câteva femei din Denver, angajate împotriva traficului ilegal cu animale sălbatice. Depozitul, o comoară în ochii braconierilor și ai miliardarilor, adăpostește nu mai puțin de 1.2 milioane de astfel de „giuvaiere”.

Pentru Sarah Metzer, „peștera morții” reprezintă, mai degrabă, șansa animalelor împăiate de a avea un nou scop.
„Nu aici se termină lucrurile. Colecției i se dă un nou sens. Este o prejudecată faptul că se consideră că ajung aici, doar ca să se depună praful pe ele. Aici este, de fapt, începutul, căci animalele vor ajunge ambasadorii speciilor din care fac parte”, a spus Sarah Metzer.

Traficul ilegal cu animale sălbatice reprezintă cauza principală a dispariției lor. În octombrie, un studiu realizat de specialiști din SUA și Marea Britanie a dezvăluit că cel puțin una din cinci specii de vertebrate de pe Pământ este comercializată. Interpol estimează că piața ilegală a animalelor sălbatice va avea o valoare de până la 20 miliarde de dolari (16 miliarde de lire sterline) pe an.

“Universitățile, grădinile zoologice, acvariile, centrele naturale, muzeele – toate diferitele entități care se ocupă cu educația sau politica verde ar putea avea acces în depozit, pentru cercetarea lor educațională sau științifică.”

„Ceea ce vedeți aici este doar vârful mic al aisbergului, când vine vorba de ceea ce este de fapt confiscat de la traficanți. Depozitul are cel puțin 3.000 de gheare de urs”, a adăugat Metzer