Evenimentul Zilei > Politica > Un miliard de euro pentru zona montană
Un miliard de euro pentru zona montană

Un miliard de euro pentru zona montană

Statul va cheltui un miliard de euro în zece ani pentru a încurajarea activităților din zona montană. Ieri, deptații au votat Legea muntelui.

Potrivit prevederilor textului adoptat, colectarea apelor din izvoare și pâraie în scopul utilizării acestora pentru microhidrocentrale este interzisă. Se poate face doar după ce a fost asigurat necesarul de apă pentru animalele domestice și sălbatice.

Prioritate în exploatare au cei care reinvestesc profitul în proiecte de dezvoltare a calității productive a terenurilor.

Cei care se stabilesc cu domiciliul în comune sau sate montane aflate la peste 20 km distanţă faţă de un oraş (specialiştii agricoli, medicii, profesorii tineri, până la vârsta de 35 de ani) beneficiază de o „primă de munte”, dublu față de salariul de bază, potrivit proiectului. Camera Deputaților este for decizional.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: