Evenimentul ZileiPoliticaUn medic din Iași s-a făcut de baftă în Irlanda. El a fost suspendat după doar câteva zile de lucru

Un medic din Iași s-a făcut de baftă în Irlanda. El a fost suspendat după doar câteva zile de lucru

Un medic din Iași s-a făcut de baftă în Irlanda. El a fost suspendat după doar câteva zile de lucru
Dr. Mihai Anton, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, a lucrat pentru un spital din Dublin, dar a fost suspendat pentru că nu a respectat norme de bază de igienă sau că nu a completat corespunzător fişe medicale.

Medicul a lucrat în România la Spitalul Sfânta Maria din Iași, scrie Ziarul de Iași. El este acum acuzat de conducerea unui spital din Dublin de abateri profesionale și performanțe medicale slabe după ce Consiliul Medical a găsit 14 nereguli în activitatea sa întinsă pe doar câteva zile. .

 Presa irlandeză arată că printre acuzaţii se numără nerespectarea şi neînţelegerea noţiunilor de bază ale normelor de igienă, fapt ce putea duce la contaminarea câmpului steril, sau pregătirea necorespunzătoare pentru intervenţii chirurgicale. De asemenea, conform reprezentanţilor spitalului irlandez, medicul ieşean nu ştia să completeze corespunzător fişele de observaţie, iar de cele mai multe ori nu înţelegea natura testelor care i se cereau pentru a fi efectuate, în diferite cazuri medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Datele anchetei arată că dr. Mihai Anton a candidat pentru un post în cadrul „Our Lady’s Children’s Hospital Crumlin“ din Dublin la sfârşitul anului 2012. În CV se regăsea faptul că dr. Anton este chirurg specialist, fapt ce a încântat în momentul respectiv colectivul de medici din Irlanda. Pe 14 ianuarie 2013, acesta a participat la un interviu telefonic, în urma căruia a obţinut jobul. Managerul de resurse umane al spitalului a declarat pentru presa irlandeză că astfel de interviuri erau făcute foarte rar şi că dr. Anton a primit chiar două zile şi jumătate pentru acomodare cu sistemul din Irlanda. Probleme au apărut însă din prima zi, când medicul a plecat înaintea terminării programului fără permisiune şi refuzând să examineze un număr de pacienţi postoperatoriu.

Chirurgul ortoped nu a putut fi contactat pentru a exprima o părere.

Și la Spitalul Sfânta maria chirurgul a avut probleme. Pe numele său a fpst înaintată Colegiului Medicilor o reclamație în care părinții unui copil de 5 ani au spus că medicul i-a pus copilului piciorul în ghips după un accidfent la săniuș și abia apoi a fost operat. Copilul a contractat apoi o infecție intraspitalicească, iar acum nu mai poate merge fără cârje. Colegiul Medicilor din România l-a găsit nevinovat pe medicul Anton.


Accesează: