Specialiştii sunt îngroziţi din cauza unui scenariu horror, conform căruia „greu scapă cineva dintr-un incendiu la metrou”.

Aceasta este concluzia celor de la ISU Bucureşti – Ilfov, care au făcut mai multe controale în reţeaua de metrou şi au găsit nenumărate nereguli (n.r. – căi de ieşire blocate şi hidranţi nefuncţionali). Aceleaşi probleme fuseseră semnalate în urmă cu şase luni, dar nu s-a schimbat nimic, aşa că au fost scrise amenzi. De asemenea, a fost înaintat un termen de trei săptămâni în care Metrorex trebuie să intre în legalitate, pentru că evacuarea călătorilor în cazul unui incendiu, ar fi un chin.

„La staţiile de metrou existau acele bare metalice improvizate care se regăseau pe sistemul de trecere cu turnichete. Am descoperit şi existenţa unor materiale de construcţii depozitate pe o cale de evacuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

„Metrorex nu a luat aproape niciuna dintre măsurile la care se angajase în primăvară. De aceea ISU nu a mai avut vreo înţelegere faţă de conducerea Metrorex şi a aplicat amenzi, conform legii”, a spus şi ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

Astfel, Regia de transport a primit 30 de sancţiuni în valoare de 13.500 de lei, iar patronii covrigăriilor sau ai magazinelor de la metrou, care blochează accesul echipelor de salvare, au de plătit amenzi de 8.000 de lei.