Unele dintre fetele racolate din România pentru a deveni prostituate în Marea Britanie și Irlanda erau folosite de manelist în videoclipuri.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi”, se arată în comunicatul autorităţilor.

În acest caz poliţia londoneză a efectuat percheziţii încă de săptămâna trecută, în data de 19 septembrie, la patru bordeluri clandestine şi la o reşedinţă din capitala Marii Britanii, unde au fost descoperite 6 tinere care practicau prostituţia. De asemenea, la percheziţiile din Londra au fost descoperiţi 8 membrii ai grupării care ua fost arestaţi