După ce în ședința Comitetului Executiv Național, Viorica Dăncilă i-ar fi certat pe șefii din PSD că nu au sărit să o sprijine și să susțină guvernul condus de ea, în lumina tragediei în care Alexandra și Luiza au fost răpite și ucise, liderii din teritoriu par să își facă mea culpa. Este, cel puțin, cazul lui Felix Stroe, de la Constanța care, la scurt timp după ce a trecut prin șocul demisiei lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului de Interne, despre care nu fusese anunțat de colegul său de filială, se situează de partea premierului, lăudându-o pe Viorica Dăncilă și atacându-i pe cei care ar face campanie electorală pe seama tragediei de la Caracal, ținta acestora fiind înlăturarea, “prin orice mijloace” a puterii legitim alese.

 

Organizația Județeană a PSD Constanța își exprimă, astfel,  “întregul sprijin față de doamna prim-ministru al României, Viorica Dăncilă”, în demersurile inițiate, legate de tragedia de la Caracal. Felix Stroe apreciază deciziile luate de șeful guvernului în acest caz. “Premierul Viorica Dăncilă a propus un plan de măsuri imediate și modificarea, legislativ și procedural, a cadrului de funcționare al tuturor instituțiilor abilitate implicate. Credem că, în acest context al anchetei – care trebuie să fie una profesionistă, urgentă și cu rezultate imediate – încercarea de politizare a cazului și speculare în scopuri electorale, politicianiste, se înscrie în genul de campanii agresive, prin care opoziția și președintele României încearcă de mai multă vreme înlăturarea puterii politice legitim alese, prin orice mijloace”.

 

Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, consideră că “în aceste momente, răfuiala politică ar trebui să înceteze și toți factorii, de la funcționarii implicați în anchetă, până la CSAT ar trebui să conlucreze, pentru aducerea adevărului la lumină și preîntâmpinarea unor astfel de fapte oribile”. În opinia lui Stroe,  “tragedia de la Caracal, care prin gravele erori de sistem a condus la pierderi de vieți omenești, trebuie să fie un punct de plecare pentru analize și măsuri drastice, în care să se stabilească vinovății, dar și măsuri concrete și efective”.

 

“Solicitarea de demisii doar în scop politic nu e în măsură să rezolve problemele grave din instituțiile statului ci, dimpotrivă, să le adâncească, în absența unor structuri legitime, care să le rezolve. În locul unor discursuri de campanie, este momentul să îndemnăm la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Din toate aceste rațiuni, guvernul Viorica Dăncilă, comisiile și instituțiile abilitate trebuie lăsați să lucreze, departe de presiunile politice și răfuielile electorale”.

 

La final, “PSD Constanța face un apel la echilibru, decență, reținere și responsabilitate din partea întregului spectru politic dar și a întregii societăți civile, pentru a evita provocări, orchestrate de cei care au tot interesul să se instaureze dezordinea publică, haosul și anarhia în România”.