Un jurnalist a murit în timp ce transmitea în direct de la Cupa Mondială din Qatar. Avea doar 48 de ani

Un jurnalist a murit în timp ce transmitea în direct de la Cupa Mondială din Qatar. Avea doar 48 de ani Sursa foto: Pixabay

Renumitul jurnalist american a murit în Qatar, după ce s-a prăbușit în timp ce transmitea în direct de la Cupa Mondială. Moartea sa a stârnit indignare şi multă durere în lumea sportului.

Jurnalistul „s-a prăbușit” apoi a murit în zona de presă în timp ce transmitea de la meciul de vineri Argentina-Olanda, a declarat un martor pentru CNN. Grant Wahl dormea puțin, se simțea rău și acuza „durere în piept și senzație de apăsare”.

Medicii de la Cupa Mondială i-au dat sirop de tuse și antibiotic. Circumstanțele în jurul morții subite nu sunt clare. El avea 48 de ani, potrivit unei declarații a fostului său angajator Sports Illustrated.

Vestea morţii subite a lui Wahl a șocat întreaga lume a sportului

„Întreaga familie US Soccer are inima frântă la aflarea veștii că l-am pierdut pe Grant Wahl”, a declarat US Soccer într-un comunicat pe contul său oficial de Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Grant a făcut din fotbal munca sa de o viață și suntem devastați că el și scrierile sale geniale nu vor mai fi cu noi”, a mai transmis US Soccer. De asemenea, US Soccer a lăudat pasiunea lui Wahl și „credința în puterea jocului de a promova drepturile omului” și a transmis condoleanțe soției lui Wahl, Celine Gounder, și celor dragi.

acordați wahl intv vpx

Sursa foto: CNN.

Cu câteva zile înainte, în 6 decembrie, Wahl a vorbit în podcastul său despre „o durere în piept, senzația de apăsare și presiune” care deveneau „tot mai rele”.

O simplă răceala s-a transformat într-o tragedie

„Corpul meu a cedat în cele din urmă în fața mea. Trei săptămâni de puțin somn, stres ridicat și multă muncă îți pot face asta”, a scris Wahl luni. „Ceea ce fusese o răceală în ultimele 10 zile s-a transformat în ceva mai grav în noaptea meciului dintre SUA și Olanda și am putut simți cum partea superioară a pieptului meu a căpătat un nou nivel de presiune și disconfort.

„Nu am avut Covid (fac teste în mod regulat aici), dar am fost la clinica medicală de la centrul media principal astăzi și mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat un tratament cu antibiotice și un sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine după doar câteva ore. Dar totuși: „No bueno”.

I s-au dat sirop de tuse și ibuprofen și s-a simțit mai bine la scurt timp după aceea

„Practic, am anulat tot ce aveam în această joi și am tras un pui de somn și mă simt puțin mai bine, încât, probabil, vă puteți da seama din vocea mea că nu sunt la 100 la sută aici”, a spus el. „Să sperăm că nu voi tuși în timpul acestui podcast. Tușesc foarte mult. Toată lumea tușește aici în ca acest lucru nu este în nici un caz limitat la mine ca atât de mulți jurnaliști au o tuse nebună. Uneori sună ca un șuierat al morții.

„Singurul lucru care mă surprinde, de fapt, este că nu este atât de mult COVID aici. M-am gândit că ar putea fi o problemă reală cu asta. Nu prea vedem cazuri de COVID. Vedem doar o mulțime de boli generale, tuse, răceli și abia aștept să trec dincolo de ceea ce am eu. Dar voi fi gata de plecare. Particip vineri”.

Agentul lui Wahl, Tim Scanlan, a confirmat decesul

Scanlan a declarat că Wahl se afla în loja presei în ultimele minute ale meciului Argentina-Olanda când a intrat ”în stare de suferință acută”, relatează publicația americană. Se crede că a murit, a spus Scanlan, la un spital din Qatar sau în timp ce era dus la unul, după ce s-a simțit rău o perioadă mai lungă, pe măsură ce turneul se desfășura. „Nu dormea bine și l-am întrebat dacă a încercat melatonină sau ceva asemănător”, a spus Scanlan. „El a spus: Trebuie doar să mă relaxez puțin”.

Timmy T. Davis, ambasadorul SUA în Qatar, a postat pe Twitter că Wahl era „un reporter foarte cunoscut și foarte respectat”. scrie CNN