Nicolae Stanciu (Slavia Praga) a vrut să abandoneze reprezentativa „tricoloră” imediat după duelul României cu Norvegia (2-2), îna care Stanciu a avut o prestație neașteptat de slabă. Atunci, atacantul a intrat în gura opiniei publice, iar de același tratament a avut parte și selecționerul, pe motiv că a contat pe serviciile jucătorului. la acea vreme, Stanciu a fugit de la Al Ahli, furios pentru că nu a fost plătit de saudiți.

Jucătorii sunt şi ei oameni, au familii şi citesc presa şi clar că ajung la un moment dat când cedează. Dar un jucător profesionist nu trebuie să cedeze, nici antrenorii profesioniști nu trebuie să cedeze.

Trebuie să facem faţă pentru că există critici în lumea fotbalului şi trebuie să învățăm din ele, trebuie să facem lucrurile mai bine pentru a nu fi criticaţi. Trebuie să fim puternici şi asta i-am transmis lui Nicuşor, că nu e momentul şi că trebuie să fim puternici, că renunţă prea uşor şi am reuşit şi mă bucur pentru că s-a liniştit din toate punctele de vedere”, a spus Cosmin Contra la Digi Sport Matinal.