Evenimentul Zilei > Actualitate > Un interlop s-a plictisit în închisoare și vrea „afară”. Care a fost reacția magistraților
Un interlop s-a plictisit în închisoare și vrea „afară”. Care a fost reacția magistraților

Un interlop s-a plictisit în închisoare și vrea „afară”. Care a fost reacția magistraților

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani din Botoșani, a fost condamnat în anul 2017,  la cinci ani şi o lună de închisoare, fiind găsit vinovat că a efectuat mai multe furturi.

Botoșăneanul a fost condamnat în două dosare penale pentru furt calificat dar şi în unul pentru „lovire şi alte violenţe”.

În prezent, Ionică A. își execută pedeapsa la Penitenciarul Iași.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a făcut prima infracțiune în anul 2014, când, după ce a chefuit îndelung împreună cu doi amici, s-a îmbătat bine, apoi s-a pus pe înjurat lumea. A ieşit cu gaşca în stradă şi au stâlcit în bătaie doi trecători. Neavând cazier, a fost judecat în stare de libertate.

Încurajat de blândeţea legilor, a forţat norocul şi, în noaptea de 10 spre 11 octombrie 2015, a spart geamul lateral stânga a unui Fiat Ducato parcat pe trotuarul unei străzi din centrul Botoşaniului. A furat un radio CD, ceva haine şi mai multe pături, toate având o valoare estimată de 1.500 lei.

O săptămână mai târziu, acesta a recidivat în materie de spargeri auto.

A ochit un Opel Manta parcat undeva pe strada Vânturilor. Portierele nu erau încuiate, iar o poşetă de lux zăcea ademenitor pe scaunul din dreapta. N-a stat să controleze ce-i în ea, s-a ocupat de lucrul ăsta ceva mai târziu, acasă. Luase la grămadă documentele de identitate, paşaportul şi cardurile bancare ale femeii. Bani, prea puţini! A încercat să scoată ceva de la un bancomat, iar nesăbuinţa asta l-a dat de gol.

Dar, cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, hoțul a fost condamnat pe 26 ianuarie 2018. Pe lângă anii de închisoare, hoțul a mai fost obligat de instanță și la plata sumei de 12.000 de lei.

Din datorie, Ionel a plătir doar 200 lei uneia dintre victim. În rest, nimic.

Deşi, pe perioada executării pedepsei, Ionică a beneficiat, după cum spun cei de la Penitenciar, de o „sumă totală de 2.066,66 lei”.

Vrând să iasă „afară”. Ionel a luat adeverinţă de la finanţe, cum că n-a realizat venituri în ultimii doi ani și a făcut cerere ca să iasă din închisoare.

„Întrucât condamnatul nu a făcut dovada achitării integrale a obligaţiilor civile imputate prin hotărârile de condamnare, dar nu a făcut nici dovada imposibilităţii obiective de a plăti despăgubirile la care a fost obligat, se constată de către instanţă că nu este îndeplinită în cauză una dintre cerinţele prevăzute de legiuitor pentru a se acorda beneficiul liberării condiţionate”, se arată în motivarea sentinţei date zilele trecute de judecători.

Aşa că, Ionică rămâne în închisoare, de această dată din cauza datoriilor, potrivit botosaneanul.ro