Evenimentul Zilei > Justitie > Un inculpat anunță „surprize mari” în dosarul Herțanu
Un inculpat anunță „surprize mari” în dosarul Herțanu

Un inculpat anunță „surprize mari” în dosarul Herțanu

Fostul consilier judeţean Mihail Coman, urmărit penal în dosarul lui Iulian Herţanu, a declarat ieri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că atunci când se va afla adevărul "surprizele vor fi mari". Coman s-a prezentat la sediul DNA unde procurorii i-au comunicat decizia de prelungire cu încă 60 de zile a măsurii controlului judiciar dispus împotriva sa, iar la ieşire a afirmat că "surprizele vor fi mari" atunci când adevărul va ieşi la suprafaţă.

"Ce s-a întâmplat până acum îmi întăreşte convingerea că adevărul se află. Din punctul de vedere al acţiunii procurorilor, după părerea mea, este ireproşabilă şi oamenii vor să afle adevărul. În momentul în care se află adevărul, surprizele vor fi mari", a declarat Mihail Coman.

Fostul consilier judeţean este cercetat în dosarul de deturnare de fonduri europene al lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta,  în condiţiile în care Coman era la data faptelor angajat în cadrul SC Hidro Prahova în funcţia de consilier al directorului general al societăţii. Hidro Prahova are în derulare un proiect pe fonduri europene în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro care vizează reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din localităţile judeţului.

Fără arest la domiciliu

La sediul DNA Ploieşti s-au mai prezentat în cursul zilei de ieri şi alţi inculpaţi din acest dosar, respectiv Iulian Herţanu, omul de afaceri Vladimir Ciorbă şi directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, cărora li s-a comunicat decizia de a nu se mai prelungi arestul la domiciliu în cazul lor, această măsură fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar.

De asemenea, la DNA se află şi Virgiliu Roman, director de producţie în cadrul Hidro Prahova, faţă de care va fi de asemenea prelungită măsura controlului judiciar. În acelaşi scop va mai veni în faţa procurorilor şi omul de afaceri Liviu Coman, de asemenea inculpat în dosarul Herţanu.