Incidentul a avut loc la spitalul Sant’Eugenio din capitala Italiei, la sfârșitul lui decembrie. Potrivit relatării din La Stampa, bărbatul a furat halatul unei asistente astfel încât să fie luat drept membru al personalului clinicii.

Poliția din Roma a anunțat că somalezul, care trăia în Italia de cinci ani și depusese actele pentru a solicita azil, astfel că avea permis de ședere, mai fusese arestat și în trecut pentru diverse infracțiuni.

Potrivit anchetatorilor, victima se afla în camera de nașteri când a avut loc agresiunea, iar bărbatul a început să o pipăie și să se masturbeze în fața ei.

Femeia a țipat după ajutor și a fost auzită de doctorii și asistentele care au chemat poliția.

Avocata Alessia Giordano, care îl reprezintă pe somalez, a declarat magistaților că nu are nici o idee de ce clientul ei se afla în spital în ziua aceea. Potrivit La Stampa, este foarte probabil că ea va susține că bărbatul este instabil mental și are nevoie de tratament psihiatric.

În Germania, în 2016, un imigrant somalez solicitant de azil a fost arestat pentru că a agresat sexual trei bătrâni într-un azil din Neuenhaus și apoi a ucis-o pe soția unuia dintre cei trei, care a încercat să-l oprească.

Imigranții somalezi sunt foarte implicați în rețelele de traficanți de persoane din Italia. În octombrie, un somalez pe nume Osman M. A fost condamnat de un tribunal italian pentru comportament brutal (violuri, tortură și chiar crimă) asupra unor imigranți pe care îi aducea din Africa în Europa.