Evenimentul Zilei > Politica > Un grup de actori și cântăreți către Andrei Pleșu: Maestrul Beligan merită respect, nu atacuri politice josnice
Un grup de actori și cântăreți către Andrei Pleșu: Maestrul Beligan merită respect, nu atacuri politice josnice

Un grup de actori și cântăreți către Andrei Pleșu: Maestrul Beligan merită respect, nu atacuri politice josnice

Un grup de actori, societari de onoare ai Teatrului National București (TNB), își exprimă îngrijorarea față de ceea ce numesc "atacul nedrept" pe care scriitorul Andrei Pleșu l-ar fi lansat la adresa maestrului Radu Beligan pentru că marele actor s-a declarat susținător al candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale.

"Suntem profund îngrijorați în același timp de atacul nedrept pe care domnul Andrei Pleșu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru că marele nostru actor a îndrăznit să aibă și să exprime public o opinie și o opțiune politică diferită de cea a domnului Pleșu. Considerăm că trăim într-o societate democratică în care libertatea de exprimare este garantată și că nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru că își exprimă punctele de vedere. Este firesc ca într-o societate deschisă să existe pluralism de idei, de opinii și de opțiuni de orice natură și este la fel de firesc ca oamenii, în special cei care reprezintă repere pentru societate, să accepte și să respecte faptul că cineva gândește și se manifestă altfel decât ei", se afirmă într-o "Scrisoare către Andrei Pleșu și către cetățenii României care iubesc democrația" transmisă luni AGERPRES.

În scrisoare, care este semnată de actorii Florina Cercel, Adela Mărculescu, Marin Moraru, Costel Constantin, societari de onoare ai TNB, și de soliștii Dida Drăgan, Angela Similea, Adrian Daminescu și Florin Apostol, i se solicită lui Andrei Pleșu să-i ceară scuze maestrului Beligan.

"Vă rugăm să acceptați acest minim comportament democratic și să vă cereți scuze față de Maestrul Radu Beligan. Domnia-sa are dreptul, ca și dumneavoastră și ca orice cetățean al acestei țări, să se exprime public fără teama că cei care gândesc altfel ar putea reacționa violent", se arată în scrisoarea amintită.

În timpul lansării candidatului PSD la alegerile prezidențiale, desfășurată sâmbătă pe Arena Națională, maestrul Radu Beligan a transmis un mesaj de susținere pentru Victor Ponta.

Ulterior, scriitorul Andrei Pleșu a publicat în cotidianul "Adevărul" o scrisoare deschisă adresată lui Radu Beligan în care își exprimă dezamăgirea față de gestul marelui actor. "Pot doar să fiu trist, infinit de trist, că înțelegeți să ieșiți din scenă cu o replică atât de trivială, atât de mărunt devotată conjuncturilor. Calibrul dumneavoastră merita un amurg mai nobil", aprecia Andrei Pleșu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: