Evenimentul Zilei > Politica > Un greu PSD anunță finalul actualei guvernări
Un greu PSD anunță finalul actualei guvernări

Un greu PSD anunță finalul actualei guvernări

O moțiune de cenzură împotriva Guvernului liberal condus de Ludovic Orban pare inevitabilă în acest moment, conform declarațiilor senatorului Șerban Nicolae (PSD).

Potrivit spuselor acestuia, social-democrații ar putea decide săp facă acest pas deoarece actualul Executiv face mult rău și ia măsuri haotice.

Într-o declarație de presă la Senat, după moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Marcel Vela, senatorul Șerban Nicolae a estimat că va urma, în scurtă vreme, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

„Eu cred că se va ajunge la o moţiune de cenzură, pentru că, în mod evident, acest Guvern, prin incompetenţă, prin incoerenţă şi prin aroganţă, nu face decât rău României şi românilor. E adevărat că situaţia generată de epidemia COVID-19 nu ne pune în situaţia să tratăm ca în timp de pace. Demiterea Guvernului nu înseamnă că se instaurează automat un nou guvern. Probabil că domnul Iohannis va tergiversa cât de mult întreaga procedură, va juca din nou ruleta anticipatelor şi probabil că vom intra într-un blocaj politic. În aceste condiţii, încercăm să atragem atenţia guvernanţilor că ceea ce fac este prost, incoerent şi face rău românilor”, a afirmat Şerban Nicolae, la Senat.

În acest context, senatorul PSD a subliniat că va fi nevoie de o anchetă care să stabilească în ce condiții au plecat muncitorii români sezonieri în străinătate. El nu a exclus chiar și o anchetă penală pe acest subiect.

„Probabil va fi nevoie de o anchetă ceva mai amănunţită. Nici acum, nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru cei care au plecat dintr-o zonă de carantină foarte strictă, sau aşa ar fi trebuit să fie, pentru a lucra ca muncitori sezonieri. (…) Toate aceste măsuri haotice nu puteau să se facă fără implicarea directă a autorităţilor guvernamentale (…). Probabil că va fi nevoie de o anchetă, poate chiar una penală”, a adăugat Şerban Nicolae.

Ideea depunerii unei moțiuni de cenzură este vehiculată de mai multă vreme printre parlamentarii majorității formate din PSD, ALDE, Pro România și UDMR. Rând pe rând, liderii acestor formațiuni și-au exprimat nemulțumirea față de guvernarea PNL și au anunțat că doresc să demită Cabinetul condus de Ludovic Orban.

Moțiunea de cezură este cerută și de reprezentanții organizațiilor PSD din teritoriu care par că s-au săturat de opoziție.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: