Editura Evenimentul si Capital

DNA. Un fost șef din Primăria Capitalei, actual avocat, a fost trimis în judecată pentru RESTITUIREA ILEGALĂ A UNUI TEREN DE O VALOARE URIAȘĂ

14-06/dna-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 2362 Vizualizari

Potrivit procurorilor DNA, George-Andrei Creci, la data faptelor şef serviciu în cadrul Primăriei Capitalei, în prezent avocat în cadrul Baroului București, a propus, împreună cu alți șase inculpați, restituirea în natură a unui teren în suprafață de 15.209,87 mp. Prejudiciul adus Municipalității este de 3.303.301 euro

Alături de George-Andrei Creci, au fost trimiși în judecată Cecilia Manolescu, Luminița Mihuțu, Florica Haida, Ana Sandu,Victoria-Mihaela Diacon, Marcela-Diana Mitro, și Bogdan Șoșoacă.Aceștia sunt acuzați de abuzz în serviciu, la data faptelor fiind funcționari în cadrul Primăriei Capitalei. De asemenea, a fost trimis în judecată și Gheorghe Constantin, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave
  • Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada noiembrie 2004 - aprilie 2005, inculpații Creci Andrei-George, Manolescu Cecilia, Mihuţu Luminiţa Haida Florica, Sandu Ana, Diacon Mihaela-Victoria, Mitroi Diana-Marcela și Șoşoacă Bogdan, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti și membri în comisia de aplicare a Legii nr. 10/2001, determinaţi de către inculpatul Constantinescu Gheorghe, ca urmare a îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, au propus restituirea în natură a unui teren în suprafață de 15.209,87 mp și măsuri reparatorii în echivalent pentru suprafața de 19.790,13 mp, ce reprezintă diferența până la 3,5 hectare.
  • Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale incidente în materia restituirilor imobilelor preluate abuziv de către stat în perioada 1945-1989, fără a ține seama că actele de notificare, depuse de inculpatul Constantinescu Gheorghe, nu cuprind motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire în natură, indicarea datelor despre imobil, momentul deposedării abuzive a proprietarului, modul de preluare a imobilului, actul normativ în baza căruia s-a dispus preluarea imobilului de către stat, titularul dreptului de proprietate asupra imobilului la momentul deposedării abuzive.
  • Această propunere a constituit fundamentul restituirii în natură a terenului respectiv situat în București, sector 1, din domeniul privat al Municipiului București în proprietatea a 4 persoane (ale căror drepturi fuseseră cesionate către inculpatul Constantinescu Gheorghe), fapt ce a condus la producerea unui prejudiciu Municipiului Bucureşti în valoare de 3.303.301 euro.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deţinute de inculpaţii Creci Andrei-George, Manolescu Cecilia, Sandu Ana, Diacon Mihaela-Victoria, Mitroi Diana-Marcela, Şoşoacă Bogdan și Constantinescu Gheorghe, până la concurenţa sumei de 3.303.301 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

Vremea rea a facut RAVAGII! Metroul, INUNDAT! HAOS in tot orasul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI