Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost premier detonează legătura dintre Poliție și interlopi. Ce știe politicianul
Un fost premier detonează legătura dintre Poliție și interlopi. Ce știe politicianul

Un fost premier detonează legătura dintre Poliție și interlopi. Ce știe politicianul

Demisia șefului Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost taxată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Demisiaa venit în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

Astfel, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că demisia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, reprezintă „recunoaşterea implicită a pactizării” celor din conducerea Poliţiei cu liderii clanurilor de interlopi care „terorizează” oraşele.

„Şeful Poliţiei Române şi-a dat demisia! Târziu şi doar la presiunea opiniei publice! Demisia lui este recunoaşterea implicită a pactizării şefilor din Poliţie cu liderii clanurilor de interlopi care ne terorizează oraşele. Este o palmă pe care nu merită să o primească zecile de mii de poliţişti oneşti care îşi fac treaba în condiţii dificile.

Este o palmă pe care trebuie, în schimb, să o primească cei care au politizat totul, inclusiv Poliţia, şi au sacrificat siguranţa noastră pentru voturi. Şefii Poliţiei nu erau prieteni cu interlopii pe gratis sau nu le ofereau acestora protecţie fără să aştepte ceva în schimb, iar aici recompensa era voturi pentru partidul de la guvernare”, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, „ar fi sănătos pentru democraţie dacă şeful demisionar al Poliţiei ar da în vileag aceste aranjamente”.

„Cred că şefii lui îl vor tenta cu un post atât de călduţ încât nu o va face. Să nu vă mire dacă Ludovic Orban îl va numi destul de repede consul general într-o ţară frumoasă!”, a adăugat Tăriceanu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a delarat că demisia şefului Poliţiei Române este un „gest firesc”, precizând că va vorbi cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru a identifica un profesionist care să fie numit pe acest post.

„O demisie normală, voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că e un gest firesc această demisie, cred că a fost rezultatul apariţii unor imagini. (…) Important e să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii, să conducă Poliţia şi să atingă obiectivele pe care le dorim”, a afirmat Orban la sediul PNL.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: