Evenimentul ZileiJustitieUn fost medic oftalmolog nu poate justifica un sfert de milion de euro

Un fost medic oftalmolog nu poate justifica un sfert de milion de euro

Un fost medic oftalmolog nu poate justifica un sfert de milion de euro
Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au constatat că Dana Maria Vodislav, fost medic oftalmolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, nu poate justifica 252.000 de euro. Acesta este diferența nejustificată dintre averea dobândită și veniturile realizate de doctoriță, împreună cu familia.

Potrivit ANI, în perioada 21 mai 2007 – 31 decembrie 2012, Dana Maria Vodislav a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785,07 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852,79 de lei (din care, 1.708.952,79 lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 de lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică). Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 de lei, adică aproximativ. 252.515 de Euro.

Au fost sesizați judecătorii

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dana Maria Vodislav în perioada exercitării funcției de conducere, în cadrul unei unități de stat din sistemul de sănătate publică.

Și-a justificat averea

Fosta doctoriță a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.


Accesează: