"În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului de Justiţie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister şi membru în comisia de licitaţie, a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme de software, în trei tranşe, suma totală de 239.000 euro. Aceşti bani au fost pretinşi şi primiţi pentru ca suspectul Krech Ion să sprijine această firmă în câştigarea licitaţiei pentru atribuirea şi derularea unui proiect derulat de Ministerul Justiţiei, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform procurorilor DNA, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, cu ajutorul aceluiași intermediar, Ion Krech a înmânat rperezentanților firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiției. Alături de reprezentanții firmei respective a pus la punct și redactat documentele aferente licitației, introducând în conținutul acestora solicitări menite să îi favorizeze pe aceștia din urmă, scrie Mediafax.

"În schimbul banilor pretinşi şi primiţi, suspectul Krech Ion a asigurat şi buna derulare a contractului, a susţinut şi a fundamentat note interne, a semnat fişe de acceptanţă, acte adiţionale şi a ajutat la deblocarea plăţilor, atunci când au intervenit astfel de probleme", se mai arată în documentul citat.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenchiu este urmărit penal sub acuzații de trafic de influență și spălare de bani după ce a primit în perioada 2012-2014 suna de 620.000 de euro de la o firmă de software și un procent de 15% din aloarea a două contracte promovate de ministerul Justiției, mai spun procurorii DNA. 

Te-ar putea interesa și: