Evenimentul Zilei > Actualitate > Un elev din ROMÂNIA ŞOCHEAZĂ lumea medicinei! Ce a inventat tănărul care ar putea salva MILIOANE de oameni
Un elev din ROMÂNIA ŞOCHEAZĂ lumea medicinei! Ce a inventat tănărul care ar putea salva MILIOANE de oameni

Un elev din ROMÂNIA ŞOCHEAZĂ lumea medicinei! Ce a inventat tănărul care ar putea salva MILIOANE de oameni

Un elev din Constanţa ar putea revoluţiona lumea medicinei, după ce a oferit o alternativă la biopsia tumorilor cerebrale.

Dragoş Şerban, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, a realizat proiectul intitulat „A non-invasive approach to brain tumors classification based on their textured pattern in MR images and CT scans“, pentru care a primit premiul I absolut cu medalie de aur la Concursul Naţional de Ştiinţe şi Tehnologii FirSTep, care a avut loc pe 14 februarie, la Bucureşti.

Mai mult, el s-a calificat la cel mai important concurs de proiecte internaţionale, ISWEEP, ce a avut loc la Houston, SUA, în luna mai a acestui an, conform Ziua de Constanța.

Sistemul creat de tânăr calculează cu o acurateţe de 90% dacă o tumoră cerebrală este malignă sau benignă.

Conform sursei citate, Dragoş Şerban a fost supus unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a unei tumori osoase, experimentând temerile şi incertitudinile care însoţesc aşteptarea rezultatelor unei biopsii. De aceea, el a fost inspirat şi motivat să realizeze un program computerizat care dă verdictul imediat cu privire la statutul canceros sau benign al unei tumori.