Evenimentul Zilei > Actualitate > Un „dublu axel” care va rămâne în istoria Zilei Naționale. Gafa comisă de subprefect. Video
Un „dublu axel” care va rămâne în istoria Zilei Naționale. Gafa comisă de subprefect. Video

Un „dublu axel” care va rămâne în istoria Zilei Naționale. Gafa comisă de subprefect. Video

Simona Drăghincescu, subprefectul județului Brăila, s-a făcut de râs de Ziua Națională a României. Ea a comis marți o dublă gafă la ceremonia de Ziua Națională, „executând” o grațioasă „dreapta-mprejur” și apoi o piruetă, în timp ce saluta garda de onoare.

Oficialii Armatei s-au făcut că nu observă gafa comisă de subprefect, ceremonia continuând ca și când nimic nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, „dublul axel” efectuat de doamna cu blană va rămâne în istoria acestui 1 Decembrie, trist, notează g4media.ro.

Imaginile sunt graitoare, iar ceremonia a fost postată chiar de subprefectul de Brăila, Drăghincescu, pe pagina sa de Facebook.

 

Anul acesta, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, Ziua Națională a României a fost sărbătorită fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, prin hotărârea adoptată privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum şi în municipiile reşedinţă de judeţ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

Un 1 Decembrie atipic

A fost ceva atipic. În 2020 nu au defilat nici militarii, nici aparatele de luptă. Mai mult decât atât, din cauza restricțiilor sanitare, publicul nu a putut să participe la eveniment.

Au fost festivități restrânse la Arcul de Triumf, cu discursul președintelui Klaus Iohannis, dar fără defilarea clasică de trupe și tehnică militară. De asemenea, avioanele de luptă sau transport au fost nevoite și ele să rămână la sol.

Mai puțin de 150 de militari s-au aflat marți în Piața Arcului de Triumf din Capitală. Anul acesta și numărul invitaților a fost redus. La eveniment au participat oficiali, medici și diplomați acreditați la București.

Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, zona Arcului de Triumf în care de 1 decembrie zeci de mii de români veneau să celebreze Ziua Națională a României și să urmărească paradele militare a fost complet pustie. La Alba Iulia și în alte orașe ale României parada a avut aceleași conotații, din pricina pandemiei de coronavirus.