Evenimentul Zilei > International > Un cunoscut politician german a fost împușcat în cap. El făcea parte din partidul cancelarului Angela Merkel
Un cunoscut politician german a fost împușcat în cap. El făcea parte din partidul cancelarului Angela Merkel

Un cunoscut politician german a fost împușcat în cap. El făcea parte din partidul cancelarului Angela Merkel

Un lider politic german din partidul cancelarului Angela Merkel a fost a fost ucis luni la domiciliul său din Wolfhagen, la marginea oraşului Kassel, el fiind împuşcat în cap. Walter Lübcke (65 de ani), preşedintele districtului Kassel, a fost găsit mort pe terasa casei sale, a anunțat poliția locală a landului Hesse.

 Lübcke era cunoscut pentru poziția pro-imigranți, fiind mereu criticat de extremiștii de dreapta. ”Până în prezent, nu avem niciun indiciu despre autor şi, mai presus de toate, despre motivele acestui act. Noi anchetăm toate pistele şi nu excludem niciun mobil”, a declarat Sabine Thurau, şefa Biroului de investigaţii penale din landul Hesse, potrivit Agerpres.

 

 

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU),  Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul landului Hesse.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte.

”Trebuie să vă apăraţi valorile. Oricine nu reprezintă aceste valori poate părăsi ţara în orice moment dacă nu este de acord. Orice german este liber să facă asta”, a spus el într-o reuniune publică.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.