Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un cunoscut muzician a murit la vârsta de 55 de ani. O boală cruntă l-a răpus
Un cunoscut muzician a murit la vârsta de 55 de ani. O boală cruntă l-a răpus

Un cunoscut muzician a murit la vârsta de 55 de ani. O boală cruntă l-a răpus

Bob Sand a murit la vârsta de 55 de ani, după ce a fost răpus de o boală cu care s-a luptat în ultima vreme. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi.

Bob Sands, compozitor, saxofonist, clarinetist şi profesor american de jazz, a murit la vârsta de 55 de ani, după o lungă suferință. Informația a fost confirmată de colegii săi din trupa Bob Sands Big Band, pe contul de Facebook.

Muzicianul Bob Sands a murit la 55 de ani din cauza unei boli care nu i-a dat nicio șansă

„Ieri ne-a părăsit dragul nostru Bob Sands. După o perioadă lungă de boală şi durerea pe care o simţim trebuie să ne amintim cu toţii de fiecare dintre momentele bune pe care le-am trăit împreună, de experienţele trăite alături de el. Odihneşte-te în pace bune prieten”, a fost anunțul făcut membrii trupei pe rețeaua de socializare.

Sands era născut la New York și a absolvit şcoala de muzică la clasa de saxofon. Apoi, s-a specializat în jazz la Manhattan School of Music, acolo unde i-a avut ca profesori pe Ramon Ricker sau Bob Mintzer. Ulterior a devenit și el profesor și a predat lecţii de armonie şi ritm în jazz, conform Agerpres.

Nu a putut participa în luna mai la un concert al trupei sale, susținut la teatrul Regina Victoria din Madrid

Ca instrumentist, a cântat alături de nume foarte mari ale jazzului, precum Lionel Hampton, Dizzy Gillespie sau Dee Dee Bridgewater. În anul 1992 a decis să se stabilească în Spania, la Madrid, acolo unde a devenit unul dintre muzicienii care au acompaniat maeştri spanioli ai jazzului ca Jorge Pardo, Chano Domínguez sau Pedro Iturralde, sau artişti renumiţi ca Miguel Ríos, Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat sau Joaquín Sabina.

La finalul lunii mai, trupa sa a susţinut un concert omagial la teatrul Regina Victoria din Madrid, dar Bob Sands nu a putut să fie prezent la acest eveniment, din cauza bolii care l-a ţinut la pat și care i-a grăbit sfârșitul prematur.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: